635CSi USA - Wygłuszenie komory silnika

Witam, jestem na etapie renowacji całego auta - BMW e24 635 CSi / skrzynia manualna / 1985 rok produkcji 1985 / wersja USA /
Przechodząc do sedna - utknąłem na etapie wygłuszenie grodzi silnika.
Myslałem aby wygłuszyć to matą bitumiczną + matą kauczukową ale to niestety nie będzie tak wyglądać jak powinno. Może ktoś przerabiał temat i ma jakiś sprawdzony sposób. Nie ukrywam, że najlepiej byłoby wykorzystać oryginalną (z checią odkupię) ale dostępność jest marna. (stare wygłuszenie nie nadaję się do niczego).

Pozdrawiam Artur

Ja kupiłem piankową matę z aluminium 20mm i sprawowała się całkiem dobrze. https://www.bitmat.pl/Pianki-wygluszajace/Pianka-poliuretanowa/LT-ALU-Pianka-poliuretanowa-wygluszajaca-z-aluminium-i-klejem

No i u mnie przyszedł czas na zrobienie porządku z wygłuszeniem. Materiał u Mariusza jest OK ale szczerze mówiąc wolałbym czarny. Ktoś ma jakąś radę w tym względzie?

A czy może ktoś ma zdjęcie górnej części grodzi z niezniszczoną matą? Konkretnie chciałbym wiedzieć, czy wszystkie przetłoczenia blachy mata pokrywa “na płasko” czy niektóre z nich pozostają widoczne.