95 czy 98???

Jakie paliwo powinno byc lane do 635 po maju 1982??W ksiazce znalazlem inof o Otto-kraftstoff super,ROZ 98.
Jako ze niemiecki jest dla mnie kpl niezrozumialy prosze o info(to co tam napisalem powyzej to rozumiem-ma byc 98 i koniec(tak mi sie wydaje… ) ) …

Wydaje mi się że zależnie od ustawień sterownika. Ja leje 98 ale widziałem ostatnio sterownik 011 z napisem że został ustawiony na pb95.

ten temat był już niejednokrotnie wałkowany… polecam zapodać funkcję: search…

Moje doswiadczenia sa takie, ze motronik w silniku orginalnym nie kombinowanym znosi Pb 95 zupelnie dobrze i wcale wiecej nie pali, a w danych katalogowych podaja przeroznie. Jak chodzi o silniki z podniesionym sprezaniem to tylko Pb98 lub wyzej. W benzynie Pb95 zaczynaja powstawac niebezpieczne samozaplony paliwa. Przy wtrysku L-Jetronik z ustawieniami fabrycznymi Pb98 to absolutne minimum. Wyjatkiem jest 3,5 KAT 185KM, ten chodzi najoptymalniej na benzynie Pb91, niedostepnej w Polsce, ale w Niemczech i Czechach juz owszem.

A tak w ogole to najlepiej nie Pb a olowiowa :grinning: , do bezolowiowej polecam dodatki…

i tio jest podsumowanie tamtego tematu :sunglasses: fenks-siup miłosz :piwko:

chociaż ja nie widzę różnicy między 95, 98, 98 verva, suprema, V-power itd, itp., a nawet na tych droższych chodzi gorzej :face_with_rolling_eyes:

nie wiem czym sie rozni dawna orlenowska 98 od vervy poza nazwa. pewnego dnia podjechalem i zamiast naklejki 98 byla naklejka verva :slightly_smiling_face:

Powaznie stosujecie dodatki do bezolowiowej ??

no ja pewnie pojadę niedługo znów furkę pomęczyć, bo różnice już czuje, mam tylko nadzieję że nie popsowałem jej tym bylejakim 95 :sunglasses: , ale póki co jest u blacharza i lakiernika na wyprawkach

Ja dzis wlałem akurat 98 jakas nowa dostawa :laughing: ponoć o mniejszej gęstości :face_with_rolling_eyes: i różnicy nie widzę świszczy jak świszczała :v;

a jak nie, jak tak :face_with_rolling_eyes: , sypiemy do baku ołowiane ciężarki skonfiskowane rybakom ze względu na szkodliwość dla środowiska :sunglasses:

a Macias siedzi i struga :grinning:

pytam powaznie bo nie wiem …

Motronic na 95, 98 czy 100-oktanowym paliwie chodzi i spala tak samo, zaś l-jetronic najlepiej pracuje na 98 i :arrow_right:

a dodatki do beny bezolowiowej ??

Ja stosuje Flash Lube. W madrych panstwach takich jak Luxemburg na prawie wszystkich stacjach dostepna jest benzyna 98 oktanowa odrazu z dodatkiem potasowym zastepujacym olow, pomyslana o furkach takich jak nasze.

Bez dodatkow stare M30 w sumie jezdzi latami setki kilometrow ale konstrukcja byla stworzona pod benzyne olowiowa, jedynie do 3,5 KAT mozna bylo lac Pb (mocno obnizony stopien sprezania) oraz w E34/E32 gdzie specjalnie utwardzono zawory i gniazda pod katem bezolowiowki.

u nas też kiedyś było takie paliwo: U95, ale nasz monopolista orlen stwierdził, że jest nieopłacalne w produkcji i wycofał to jakieś 3 lata temu. natomiast na stacjach wprowadził dodatek do benzyny Pb95, który był oznaczony Pb95+rysunek buteleczki=U95, ale czy to jeszcze jest dostępne, to nie wiem…

sa dodatki roznych firm, np shella, buteleczka ok 20-30pln ktora starcza na kilkadziesiat tankowan.. kiedys to dolewalem do l-jetronika, potem mi powiedziano ze w sumie nie trzeba, ale i tak dolewalem, potem nie, a teraz zmienilem silnik na motronic i nie dolewam.. powinienem?

W instrukcji jest napisane że do Motroników można lać 95 a do innych tylko 98. Ja mam co prawda M20 Motronic 1.3 ale leje tylko 98BP Ultimate i chyba rzeczywiście ma ona jakies dodatki czyszczące bo silnik się zrobił jakiś żwawszy…

Nie chodzi o dodatki czyszczace tylko zmieniajaszajace temperature spalania i “smarujace” gniazda zaworowe, a takich w paliwach typu Ultimate czy V-Power itd… nie ma, bo zadne wspolczesne auta tego nie potrzebuja. Wiekszosc aut nieprzystosowanych materialowo do benzyny bezolowiowej bardzo szybko konczy sie gdy na takowej jezdzisz. Silnik M30 byl wytrzymaly grubo ponad norme, wytrzymuje dlugo benzyne bezolowiowa, baaaa sa tacy co prubuja udowodnic , ze przez “chwile” nawet LPG :laughing: .

Nie zmienia to faktu, ze wedlug zalecen producenta na benzynie bezolowiowej maja jezdzic jedynie wersja KAT 185KM oraz modele po roku 1987 (silnik z E32).

Majsu Twoje M20 jest rowniez przystosowane do spalania bezolowiowki.

No wiem wiem ja mam Kata i fajowy napis na liczniku który głosi NUR BLEIFREI TANKEN :sunglasses: