amory tyl e23 + jak zredukowac przechyly

jakie (bilstein?), gdzie, za ile, czy sa jakies terminy oczekiwania itd?

Z Adamem rozmawiaj ostatnio sie jego pytałem o to tylko o b4 ( nie b6 które sa tu bardziej popularne)cena ok 250 jak pamietam zamawiane z zachodu. Nic wiecej nie pamietam

z adamem i tak bede rozmawial napewno :wink: w sumie sadzilem ze pierwszy sie tu odezwie :grinning:
poza tym chce nawiazac troche dyskusje pt. jak zredukowac przechyly? seryjna pontonowatosc juz mnie znudzila.

przednie mam w miare nowe, tyl mam stary szajs; domyslam sie ze wymiana tylko jednej pary na jakies ‘lepsze’ nie zlikwiduje mi przechylow i raczej nie beda ze soba grac.. no ale zmierzajac do pytania: jaka jest dostepnosc amorow do e23 coby sobie skonfigurowac zawieszenie tak jak sie chce? bo np. sprezyn obnizajacych przod to cos sie doczekac nie moge (w sensie co jakis czas pytam kontrolnie adama i mowi ze nigdzie nie ma) ;/ a jak z amorami?

co bedzie kompromisem miedzy wygoda a redukcja przechylow (nie chce zrobic sobie gokarta), ile to kosztuje i dlaczego za duzo :D?

Na tył do E23 bilsteiny w Polsce nie są dostepne. Trzeba zamawiać z zagranicy. Odnośnie przechyłów :question: Znajdź stabilizator, nie jest to łatwe, gdyż w E23 wystepował tylko z nivo.

Oj tak stabilizator tył bardzo pomaga, przejedź się 745i z Nivo, inne auto :face_with_rolling_eyes:

Ja szukam, szukam i tez dalej mi się buja :neutral_face:

Świetną sprawą do E23 jest zawias KONI, mam to w E23 728.
B. wydatnie poprawia właściwości jezdne, choć nagminnie pęka szyba przednia - nie ta sztywność nadwozia co E24 :grin:

Takich szukać chłopaki :bulb:

A propos 745 - czy w I gen występował stabilizator :question: Bo nivo to standard

Jak pęka przednia szyba to trzeba zamontować rozpurkę na kielichy, racja e23 jest mniej sztywne od E24/E28 :face_with_rolling_eyes:

Nie wiem jak u was, ale moja e23 jest zdrowa, a jak się ja podniesie lewarkiem za fabryczne miejsca to drzwi się źle otwierają, a w zgnitych potrafią sie wogóle nie otwierać :face_with_rolling_eyes:

z lewarkiem u mnie to samo.. stabilizator, hmm, to pytanie znowu - gdzie za ile, czy osiagalne itd :wink:

a cos innego?

koni jakos nie jestem przekonany, z tych co pomacalem to strasznie sztywne nawet na miekkim ustawieniu; jesli o tych mowa

Można kupic stabilizator w ASO, zastanawiam się tylko ile trzeba zamówić części :question:
Z tego schematu

Napewno elementy nr:
1
2 (dwa razy)
3 (dwa razy)
4 (dwa razy)
5 (dwa razy)
6 (dwa razy)
7 (dwa razy)
8 (dwa razy)

czy coś jeszcze :question: i czy spokojnie wtedy można montowac stabilizator :question:

Jak masz już w podwoziu dziury żeby zamontowac uchwyty - nr 3 - to poorstu przykręcasz i jedziesz !

Stabilizator kosztuje najwięcej bo coś około 344 zł, łączniki stabilizatora i gumki stabilizatora można kupic np w IC…

a jak nie ma? jak sprawdzic czy sa? w sensie gdzie dokladnie powinny byc?

Hmmm ciężko mi powiedziec jak to jest w E23… Jakby ktoś miał fotkę tylnego podwozia to by było prościej.

moge zrobic w takim razie

Mam parę fotek jak to wygląda w E28 może ci to pomoże.

jakos tak czysto i nie-rudo, wiec nie wiem czy sie polapie :grinning:

:astonished: a kto takie reno… przeprowadził :exclamation: :question: :exclamation:

p.s.
widzę, że stabi “HARTGE” z ebaya :grin:

nie jeździ to się nie brudzi :grin:

Parę godzin ze szczoteczką do zębów i wszytsko się świeci :sunglasses:

a jaką pastą do zębów to czyścił :smiling_imp: