Jak w temacie, błotniki do BMW co prawda nie do szóstki a do e30 ale wasze forum 6 jest najlepsze jakie znam i jako fani autek “nie nowych” uważam że macie ogromną wiedzę. Samochodzik robię dla siebie na bardzo długo… Podobno oryginały zabezpieczone lepiej ale będą miały juz co najmniej 12lat… a nowy to nowy… Piaskowanie nowego to chyba utrudnienie dla lakiernika? dzireki się robią? Potem jaka pokrywa? Blacharz mówił mi o kadmowaniu… pitolił czy wiedział co mówi… Pytałem o pasowanie podróbek to się uśmiechnął i powiedział : “to już nasza działka”
PS. Jak macie DOBREGO i TANIEGO balacharza lakiernika w okolicach Wawy to poprose kontakt
Jeżeli chcesz nowe podróbki to omijaj te z Chin, bo mają fatalną blachę. Lepiej już poszukoaj polskich - poważnie. Co do używek to najpier musiałbyś je wypiaskować, bo niegdy nie wiadomo co jest pod lakierem, czy 1 cm szpachli, czy 10cm:) A tak na poważnie. Ja na Twoim miejscu poszukałby już blach po - o ile się nie myle - 1988, bo od tego roku e-30 było chronione ocynkiem. Tylko, że takiej blachy nie możesz wypiaskować, bo usuniesz ocynk. A własnie od którego roku w 6 był ocynk? Pytanie za 100pkt:)
hmm.. podróbki podobno kupuje się na arkuszowej 10 i w polcarze. unikać kazano mi polskich… dobre są duńskie i jakieś inne europejskie, zapomniałem jakie:( Polskie podobno mają kształt “niezazbytnio” dobry ale dzięki za radę o roczniku 88. Pozdrwawiam
ja kiedyś do e21 kupiłem duńskie i były oki , natomiast do e30 miałem jakieś tam… (nie miały opakowań) i niezabardzo pasowały, miały nawet inne zakończenia, które ni-jak chciały pasować do przedniego pasa
Najlepiej kupic “nierobione” uzywki po faceliftingu 1988, sa chronione ocynkiem i trzymaja sie wiele lepiej niz wszystkie znane mi podrobki. W Berlinie przykladowo sa na zlomie w idealnym stanie po 30 - 40 EUR. Niedawno kupowalem bo tesciowa zachaczyla slupek, nawet klepac nie dawalem choc bylo niewiele tylko wybralem na zlomie jeden z 10 blotnikow w tym kolorze ktory chcialem bo wszystkich bylo chyba 100…
Alez bylo by cudownie moc do 6 tak powybierac za takie pieniadze