BMW serii 1

Chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tego auta.
Niedługo kończy mi się leasing na GTS-a i chcę przejść na coś bardziej ekonomicznego (W związku z zakupem szóstki :slightly_smiling_face: ).
Konkretnie interesuje mnie jedynka z silnikiem 1.8 td 122 kM.
Zastanawiam się jeszcze nad A Klasą 170 CDI to wydatek około 80 000 ale i autko mniej fajne.

a klasa to wg mnie komedia.
jedyneczka mi sie nie podobala ze zdjec, nie robila na mnie zadnego wrazenia i podchodzilem sceptycznie do tego projektu i idei miastowego samochodziku od bmw.. radykalnie zmienilem zdanie widzac ja na zywo.. jest boska.. ze zdjec sadzilem ze to taki golf ze znaczkiem bmw i nerkami, na zywo bije na glowe wszystkie inne hatchbacki.. mam ok178 wzrostu, siega mi do ramion - jest superniziutka jak sportowy wozek.. tyl superzgrabny, oryginalny - zaden samochod tej klasy nie jest tak wyrzezbiony z gracja, bije nawet alfe 147.. przod piekny jak to bmw..
wnetrze - coz, jezdzac 7 to wszedzie gdzie spojrze to ciasne, ale to nie ta klasa samochodu wiec nie ma co porownywac.. wydaje sie bardzo ladne z zewnatrz, nie siedzialem w srodku.. najlepiej idz zobacz to na zywca to sie zakochasz :slightly_smiling_face: dlugo nie moglem od niej sie odkleic.. jeszcze te kola - 17’’ 245/45 :slightly_smiling_face:

ps. kiedy konczy ci sie leasing? bo ma tez wyjsc 1 coupe :slightly_smiling_face: mam zdjecia tego cacka - mniam :grinning:

z tego co wiem to 140 Ps ropniak full wypas kosztuje 120tys wiec chyba za swojego gtsa dales tyle samo, reszte sam sobie dopisz.

Ciekawe - ale pewnie jak kupisz w Salonie nową 1 - to może dadzą ci upust na zrobienie czegoś w 6.

Jak już coś to 118td - tańsza i pamiętajcie, że nie ma klimy trzeba dokupic pakiet wartości chyba 8 czy 9 tyś.
Coupe nie wchodzi w grę - potrzebuję auta wszechstronnego (w miarę)
leasing kończy mi się w kwietniu.
Też myślałem nad małą współpracą z salonem BMW ale czy na to pójdą? To już inna bajka.

Dawaj na forum!!

Jak juz poruszyliście temat 1 to chciałbym się pochwalić, że mój rodzony Brat projektował cały tunel środkowy do niej. Nie widziałem więc się nie wypowiadam, czy fajnie mu to wyszzło czy nie:)

muka, to nie 1 coupe - mea culpa :> to x4coupe.. macie skan calego artykulu z motoru. ile w tym prawdy ile farmazonu nie wiem, ale przeczytajcie :slightly_smiling_face:
cs1 juz widzialem kiedys na lepszych zdjeciach ponad rok temu, ciekawa choc jednoczesnie sprawia wrazenie tandetnej w srodku..

http://www.zalew.com/stuff/bmwx4.jpg sorry za brak spawu po srodku

1 cuope może być ciekawa…
Ale w sumie 1 wogóle nawet mi się podoba…

Ja ją mylę z Alfą 147 i nie jestem w tym osamotniony.

Jako auto użytkowe, to dla mnie rewelacja. Rozmowa już była na ten temat w którymś poście, bo byłem na jeździe próbnej tą serią z silnikiem 2.0D. Jak dla mnie to super oszczędny samochód przy predkości 100km/h na 6 biegu 1600 obrotów na minutę. Ten motor wącha ON, poza tym zap…a jak wyścigówka.. Jeśli chodzi o cenę? Tu nie tylko płaci się za markę, ale za jakość wykonania, wszystko dopięte na ostatni guzik.

Po nowym roku musze się wybrac na jazdę proobną.
:grinning: