Czołem, flaszka za prawdziwą, potwierdzoną informację
Wszyscy wszędzie piszą jakie to cuda można z K27 wyciągnąć, ale nigdzie nie piszą co w silniku jest w podstawie
Od klikania na Enter w poszukiwaniu po necie palce mi puchną. A jakby ktoś znalazł wykres pracy, mapę KKK27 to w oógle byłoby super Bez tego ani rusz w innowacjach
No to dobrze, tez mialem takie informacje , ze 0,6 - tylko nie sprawdzone wiec sie nie wychylalem. Jesli silnik ma posiadac przecietna awaryjnosc i zywotnosc to absolutnie bym tego cisnienia wyzej nie podnosil. Ciezko sie opszec pokusie bo wysokie cisnienie przy dobrym wysterowaniu zaplonu i paliwa zaczyna przypominac rekiete a nie samochod ale niestety silnik znosi to bardzo marnie
Swietnym patentem bylo stosowane w Alpinie Turbo oraz w niektorych Porsche tzw. po niemiecku DAMPFRAD. Mozna bylo regulowac cisnienie i wysterowanie z poziomu kabiny. Male cisnienie do swietnej elastycznosci przy jezdzie na codzien i raz na czas podkrecic na tor czy wyscigi i zrobic potwora
Macias - miała być zagadka i wszystko zepsułeś :u:
no może poza jednym - druga pozycja to siła
nie planuję Miłosz nic zepsuć, auto kosztowało za dużo pracy. Dlatego właśnie potrzebne mi się wszystkie dane (ciśnienia, skoki, średnice, itp.) żeby można było to jakoś sensownie zaplanować i nie zepsuć. Myślę, że inżynier, który się za to zabrał jest rozsądny. Mam nadzieję, że efekt Ci się spodoba, ale trzeba na niego jeszcze chwilkę poszczekać…