![]()
A tak na marginesie jaka jest pełna profesjonalna nazwa tego urządzenia?
Nie wiem jak rozszyfrować skrót NIVO ![]()
Po niemiecku das Niveau oznacza - POZIOM, jest po brzmieniu i pisowni sadzac zapozyczone z francuskiego, czyta sie NIWO i oznacza w tym przypadku ni mniej ni wiecej tylko zawieszenie utrzymujace sie na stalej wysokosci czyli POZIOMIE. ![]()
tak, tylko to mogłoby znaczyć, że jest jak wóz drabiniasty sprzed 100 lat i się nie ugina
sztywne znaczy jakieś takie…
A ono pod wpływem ciężaru pozostaje na ustawieniu fabrycznym - nie osiada tył jak domek na bagnie ![]()
wyslowie sie dokladniej specjalnie dla Kuby ![]()
Utrzymuje staly POZIOM W Y J S C I O W Y !!!
Ale dla mnie to ma w 6 maly sens, takie numery sa dobre do Kombi, no jeszcze w 7, ale kto na codzien wozi w 6 ciezary… a i zepsuc ma sie co…
W 1983 r. to napewno był hit - teraz to fakt w merolach kombi takie coś widziałem - a zdrugiej strony to tak jak mówisz - kto w 6 wozi ciężary - zgrzewke piwa na zlocik - ale żeby to już NIVO potrzeba ![]()
wracajac z wakacji w 5os + bagaz tlumik na koleinach rozwalilem
Jeżdżę na zmianę raz 6 raz 7 i przyznam, że w szóstce NIVO jest zbędne, ale w siódemce przydałoby się.
:shock: wyslowie sie dokladniej specjalnie dla Kuby
Utrzymuje staly POZIOM W Y J S C I O W Y !!!
dziękuję
ale jesteś dla mnie dobry…
dzięki Tobie wiem jaki jest poziom wyjściowy, a czy może wiesz jaki jest jeszcze wEjściowy
![]()
![]()
a czy może wiesz jaki jest jeszcze wEjściowy
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
:lol:
Kubusiowi jak zwykle erotyka w głowie
![]()
ależ skąd Ci taki wstrętny pomysł przyszedł…
człek trochę ironii wplecie w szarą codzienność, a tu od razu z niego erotomana zrobią
Oj, Adaś, Adaś… ![]()
![]()
a poza tym co złego jest w erotomanie
Dopóki mi nad głową opowieści nie truje to niech sobie żyje, ta dewiacja jest chyba najbezpiecznijsza z innych mi znanych ![]()
Nie powiedziałem, że w erotyźmie jest coś złego. Uważam, że to coś fantastycznego…
wiedziałem, tylko proszę, nie truj mi opowieści
![]()
wiem, wiem - ręce opadają ![]()
Toście sobie popisali ![]()
Kurcze, bo wszyscy tylko o poważnych sprawach - samochody, samochody, ceny, naprawy, samochody…
a życie ucieka, trza się śmiać z gupot póki można ![]()