czujniki ABS

Mam padniety jeden czujnik i to tak parszywie, że na postoju nie wykazuje awarii. Czy ktoś wie jaki jest numer tego podzespołu i w jakich innych modelach były stosowane takie same czujniki ABS.
Moje ETK jest okrojone i pewnych rzeczy nie rozwija mi.

Zwykle jak jest padniety czujnik to lampka zaswieca sie dopiero jak ruszysz, czujniki sa identyczne prawdopodobnie w wielu modelach, napewno w E28, sam mam komplet w zapasowym zawieszeniu do E24 ale powiem Ci szczerze , ze takie stare czujniki zadko dzialaja po demontazu i ponownym montazu, polecalbym Ci nowe. Moge ewentualnie zapytac w BMW w Berlinie jak chcesz??

Bede zobowiązany, ale poczekajmy do natępnego tygodnia. Z moim czujnikiem jest taki problem ze zglasza protest przy dużej predkości. Sprawdzałem już to na komputerze i nic nie wykazało. Mam tu wspaniałego fachowca od elektorniki. Powiedział że zrobi to dla mnie i bedziemy odprowadzać kable do kabiny i robili przejazdzke do momentu włączenia się kontrolki ABS. Wtedy miernikiem znajdziemy winowajce.
Jak już dojdzie do tego to rozbierzemy koło i będe wiedział coś więcej na temat tego czujnika bądz przyczyny z jego otoczenia.

Brzmi profesjonalnie - daj znac…

no i wszystko jasne, czujniki ok. Mam walniety wieniec abs-u przy tylnym kole. Czy ktoś wie jak to wygląda, czy to na piascie czy jako osobny pierścien? a moze nr z ETK