Własnie czy warto ?
Moja e23 nie ma alarmu tylko centralny stan do dopieszczenia dałem średnio za nią
Obecnie walcze z jak najtanszym oc ale czy korzystając ze zniżek ewentualnego współwłaściciela kupować również AC?
Kradną te auta??
Co z ewentualnym spowodowaniem wypadku(wiem że to pojazdy opancerzone ) i naprawa swojego auta ?
jesli chodzi o kradziez, to nie wiem na ile kradna (mam nadzieje sie nie przekonac), ale jednego mozna byc pewnym, ze jak zniknie to za pare godzin juz bedzie w czesciach bo raczej nie ukradna tego na sprzedaz.. tak wiec lepiej zabezpieczyc tyle ile mozliwe
Co do AC to moja ciotka pracuje w PZU i powiedziała że da się to zrobić, ale po znajomościach, składka jest kosmiczna a wypłacą ci marnie
Co do wyceny, to trzy lata temu pan z Tira’a skasował mi moje pierwsze e23, nie zauważył czerwonego światła i tego że ja się przed nimi zatrzymałem .
Pan rzeczowznawca orzekł szkodę całkowitą (tylne drzwi się ledwo otwierały )
I dali mi 3 tys zł, wtedy nie narzekałem bo kupiłem za 2 tys, ale teraz jakby to moją obecna spotkało to bym się wściekł
Na pocieszenie inny przykład.
Wracałem w tym roku z wakacji, wyskoczył mi rowerzysta, wyhamowałem przed nim, ale Vectra za mna już nie
Po jak się poźniej okazało bardzo efektownym, ale bez sensownym pościgu za rowerzystą
Pan z Vectry wypłacił mi 500zł za zderzak, a ja po powrocie poszedłem do ogródka wziąłem nowy i przełożyłem
Ja mam wykupione AC na moja furkę , ale było to możliwe dlatego , ze wpisałem ojca jako współwłaściciela ( sam wtedy nie miałem jeszcze pełnej liczby zniżek ) i wykupiłem AC w tej samej firmie w której on się ubezpieczał .Innej możliwości nie było ze wzgledu na wiek auta , no chyba , ze indywidualna wycena rzeczoznawcy , to wtedy co innego . Mogę powiedzieć , ze kilka lat temu raz skorzystałem tego ubezpieczenia - mała kolizja i wtedy przy sumie ubezpieczenia ok. 5,5tys. wypłacono mi ok. 3 tys. , i to w zasadzie wystarczyło na doprowadzenie auto do należytego porządku . Niestety nie udało sie nic z tej kwoty odłozyć , a tak chciałem kupic sobie takie duże kolorowe kostki z weluru jakie ma Gruby i przywiesiłbym je sobie na lusterko wteczne tak jak on .