Do czego służą???

1. Metalowa wajcha pod kolumna kierownicza.
  2. Przycisk na dole deski, z prawej strony w/w kolumny - prawie na wysokosci w/w wajchy.

Mam autko już parę mieszięcy ale nie znam funkcji tych drobiazgów - może coś tracę nie używając ich :wink: Ciekawość mnie zżera…

1. regulacja kierownicy - przód - tył (bliżej - dalej)
  2. odłączenie zasilania do ele. szyb przy otwartych drzwiach (nie działajacy silnik)

Hmm… u mnie to chyba nie działa, bo się domyślałem, że do tego i nawet próbowałem szarpać kierownicę, ale nic…

Sprawdzę :slightly_smiling_face:

jak sie zadko uzywa tej wajchy to ona poprostu staje i moga byc z niamale problemy :sunglasses:

z tego co pamiętam to chyba siedzi na plastikowej, ślizgowej tulei, więc musi puścić. Góra, dół, przód, tył może jakieś lekki wstrząś i musi, chyba, ze chcesz zdjąć ośłonę kierownicy i lekko puścić śrubę przy tej wajsze. warto spróbować :face_with_rolling_eyes:

Ja parę dni temu likwidowałem w warsztacie luzy na kierze i min. dokręcałem nakrętke na kolumnie ,przy pedale hamulca . Luz oczywiście znikł , ale regulacja kiery góra - dół również :face_with_rolling_eyes: . Dopiero ,jak trochę poluzowaliśmy tamtą nakrętkę , to regulacja wróciła :laughing: . Możesz więc mieć na przykład w/w nakrętkę za mocno dokręconą .

he, he, he ja kiedys też tego doswiadczyłem, dokręca się nakretke i kiera deba staje :laughing: Ale wtedy nic nie stuka :face_with_rolling_eyes: