Co do zawartosci strony, to przypominam strone kolegi DND z Rosji. Zawartosc merytoryczna jest imponujaca - nawet foty z crash-testow, schematy (przekroje silnika i zawieszenia - kiedys znalazlem to na jakiejs stronie …)
Jesli chcemy miec porownywalna jakosc to czeka nas mnostwo pracy… ![]()
Mam jeszcze jedno “przemyslenie”. Np. Radosc i Zbyszek maj dosyc obszerny temat. Moga nie miec czasu lub … czasu na to zeby szukac pewnych brakujacych materialow podczas pracy nad caloscia. Informacja do uzytkownikow co potrzeba - byc moze ulatwilaby im prace (czyt. przyspieszyla : ) )
nie wiem tylko, czy zauważyłeś że on ma głównie rzeczy zaczerpnięte z podaniem źródła. a często także bez podania… W .ru nie ma czegoś takiego jak prawa autorskie
Czy my też tak mamy robić??
Jesli sa dane autora, strony itd itp - uwazam ze nalezy podawac zrodlo. Mysle tez ze ogolna informacja na stronie o tym, ze jezeli ktos czuje sie wlascicielem przedstawionego zdjecia lub materialu (takze po angielsku) itp. nich skontaktuje sie z adminem itd.
Korzystanie z materialow z internetu jest nieuniknione.
tylko w moim odczuciu korzystanie jest czymś innym niż kopiowaniem, no ale pewnie jestem odosobniony w poglądzie. Umieszczenie informacji o tym, ze jeśli ktoś sie czuje właścicielem jest w porządku i moglibyśmy to zrobić ze zdjęciami na przykład niektórymi. Ogólnie myślałem że chodzi nam jednak o jak najwięcej materiału własnego
no coz - chcialoby sie tak - ale pewnych materialow nie jest sie w stanie zrobic samemu…
Np. zdjec z crash-testu ![]()
** Gorg napisał **
A tam się nie da.. kwestia fantazji, kasy i chętnego…
Co do praw autorskich to w tym wypadku można żywcem przekopiować www.bigcoupe.com może napisać do nich z prośbą o możliwość przetłumaczenia artykułów, z zastrzeżeniem że podamy źródło ?
Sprobuj. Pozniej przetlumacz co smakowitsze kaski ![]()
Ciekawe gdzie na tej stronie jest mail do admina…
to adres do admina bigcoupe
![]()
no co
wodki z nim nie pilem … spox … adres jest na stronie ![]()
Nie nie
nie o to chodzi
W sumie gdybyś z nim pił wódkę to by nie było głupie. Łatwiej by było ustalić jakiś wspólny spocik :piwko:
Zatkało mnie na myśl o tłumaczeniu bigcoupe ![]()
lingwistow u nas nie brakuje … zwlaszcza po :piwko: . ale po co tlumaczyc tekst i pozniej sie z tego tlumaczyc … lepiej w oparciu o niego stworzyc wlasny a za fakty nikt nic nie zrobi … przecierz nie musicie wszystkiego robic sami … z checia pomoge … dajcie jakis urywek do opracowania a postaram sie cos sklecic …
Milosz dolaczyl do stachanowcow… ![]()
No właśnie. róbmy to sami. nie bądźmy kopią
moim zdaniem lepiej mniej, ale własnego.
Jestem nowy na tym forum, choć w temacie siedzę od kilku lat, pierwsze E23 kupiłem w 2003 ![]()
Napisałem stronkę o E23 - http://www.bmwe23.80.pl/
Nie jest dokończona, informację o moich autkach są nie aktualne już, ale po sesji (marzec) się poprawię ![]()
Chętnie podzielę się artykułami czy zdjęciami, oczywiście jeśli chcecie aby nowa strona bmw 6 była także trochę o 7???
Forum właściwie jest już chyba pół na pół, także czemu nie strona???
Witaj Grigorij
Materialy i “koordynacja” odnosnie e23 odbywa sie tutaj:
Witaj na forum i baw sie dobrze. ![]()