Temat dotyczy ponownie mojego 524TD ale wale smialo bo zawieszenie i sprezyny sa dokladnie te same co w CS/1
Potrzebuje kupic sprezyny ktore byly by seryjnej wysokosci (do tylu) lub ewentualnie minimalnie obnizonych 10-15mm (wtedy komplet)
Nie chodzi tu o walory trakcyjne jako takie, ale spezyny ktore mam z tylu sa okropnie miekie, we dwoje jezdzi sie super bo amortyzatory sa w pelni sprawne i auto dobrze wybiera nierownosci, jesli siada do tylu trzy osoby i nie daj Boze wrzuce jeszcze wiecej do bagaznika to auto wluczy tylem po ziemi a przod sterczy do gory jak bym zaraz mial w powietrze startowac.
-
Zalozylem znienawidzone przezmnie -40mm H&R zrobilo sie sztywniej i sprawniej ale z pelnym obciazeniem kicha.
-
Kupilem i zalozylem do tylu wzmacniane sprezyny nieznanej mi firmy, specjalne do ciagniecia przyczep, z pelnym obciazeniem bylo OK, a na pusto tyl stal deba jak w stjuningowanym pod dyskoteke fiacie 125p, nie moglem na to patrzec i natychmiast zdemontowalem.
Jezdze znow na tych miekkich i szukam rozwiazania.
Bywaly w E28 Zawieszenia samopozimoujace, moze ktos ma do spylenia komplecik do montazu??