chodzi mi o regulację szyby,a może całych drzwi,w ich bocznej płaszczyźnie,pytam bo szyba niezbyt dokładnie przylega do uszczelki i trochę dmucha,czy da się to wyregulować i jak ?
Pozdrawiam Mulas.
da się, da się
trzeba tylko trochę pokombinować z tymi 14-stoma nakrętkami ![]()
samą szybę czy drzwi może też ?to już więcej tych nakrętek nie mieli ![]()
nie no jest jescze kilka od napędu szyby - tak około 12-stu ![]()
Zdejmij tapicerkę drzwi. Kont natarcia samej szyby regulujesz luzując śruby mocujące prowadnice przymocowane do szyby do prowadnicy w szynach. Jak się przyjrzysz jak mocowana jest szyba to zauważysz ze z 2 stron przykręcone są do niej kątowniki. Luzujesz te śruby (po 2 na prowadnice) które są pod kontem 90 stopni do szyby. Jest jeszcze kilka regulacji które można wykonać ale można to spokojnie rozkminić.
Mulas, ale 6stki tak mają, że wieje do środka może to być czasem kwestia uszczelki, a nie regulacji ![]()
przypomniało mi sie jak sam z tym walczyłem, tj.montażem szyby i jedno powiem…
NIGDY WIĘCEJ ![]()
jak się przyglądam to mam wrażenie,że na dole szyba nie dotyka uszczelki,a na górze dotyka za mocno,po za tym pod koniec zamykania silniczek ma ciężko,pewnie bez “relanium” się nie obejdzie ![]()
wyreguluj na silniku wysokosc podnoszenia szyby
jest tam taka odpowiednia srubka
.
Nie straszcie chłopaka
To nie jest trudne tylko trzeba dużo próbować, można podciągnąć lub popuścić prawie na każdej śrubce, trochę ci to zajmie ale efekt będzie zadowalający ![]()
Panowie mam problem z zamykaniem drzwi kierowcy, jakby nie bylo sprezynki w tym haczyku w,zamku i chyba przez to kulawo sie domyka,nie chce zaskoczyc , moze ktos mial podobny problem i moglby mi pomoc???
pewnie nie masz gumki na ryglu w drzwiach ![]()
pewnie nie masz gumki na ryglu w drzwiach ![]()
Mam taki jezyczek gumowy czy plastikowy na ryglu.Ale nie wiem czy myslimy o tym samym?