[e23] baterie w desce rozdzielczej

Jako ze wskaznik czasu wymiany oleju mi sie nie swieci (wszystkie diodki martwe), a kontrolka inspection swiruje (zapala sie czasami itd), rozebralem (ponownie) tablice coby sprawdzic baterie( sugerowano na forum ze to moga byc one). Zmierzylem -ale wygladaj na OK, jedna nieco ponizej 1,3 V, druga powyzej 1,3V, w sumie ok. 2,6 - wg, mnie to w normie jak na ogniwka standardowe, ale moze one sa jakies “niestandardowe”? czy te napiecia sa prawidlowe?

No baterie/akumulatorki mogą byc ok, a nawet bdb, ale sama płytka moze być zepsuta.

Plytka jest napewno “zmeczona”, sciezki sa pouszkadzane i polutowane drucikami (taki juz kupilem, a sam jeszcze poprawilem, mam tam fajnego pajaka. Podobno jako ze samochod troche stal, dostala sie wilgoc i taki efekt)). Ale dzialalo i nagle przestalo, wiec niewykluczone ze poszedl jakis element. Pol biedy ze nie dziala to co akurat najmniej potrzebne :slightly_smiling_face: Chyba bede musial przyjrzec sie schematom w wolnej chwili i moze sie uda zlokalizowac problem.