[e23]Gdzie w W-wie najlepeiustawiać geometrię(tył z przodem)

Sprawa sie ma tak ze wymieniłem poduszki łacznik stabilizatora i tuleje z tyłu :grinning: a mimo to mam wrażenie że auto nadal krzywo jedzie :frowning: (zostawiało “4” slady przed wymiana okazało sie że jedna poduszka i łaczniki stabilizatora wogóle nie istniały i był spory 2-3cm luz na belce)

Zastanawiam gdzie tkwi przyczyna i czy wogóle jest warsztat co sprawdza geometrie przodu i tyłu auta z tego co wiem to w e23 z tyłu sie niczego nie ustawia.

Objaw mam taki ze jak sie innym samochodem jedzie za moim to wyglada to tak jaby tył był lekko wysuniety w jedna strone wzgledem przodu. :??:

amortyzatorów jeszcze nie wymieniałem ale one raczej nie maja z tym nic wspolnego.

Gdzie w W-wie maja jakis specjalistyczny sprzet gdzie sprawdziliby mi geometrie auta ?
(moze był tak waloniety ze przestawiło sie cos z tyłu :smiling_imp: )

Sporo juz włozyłem w tego potwora ale jesli sie okaze ze juz zawsze bedzie krzywo jezdził to raczej nie ma sensu dalej w niego inwestować :frowning:

Asko serwis Artur Skwarzynski
ul Ostroroga 24b
http://www.asko.net.pl/

najblizsza geometrie mamy na gotyckiej, (naprzeciwko mcdonalda przy skrzyzowaniu wolczynskiej z conrada). sa dobrzy i spoko kolesie, jesli uznaja ze nie ma sensu robi bo np masz zawieche niezrobiona albo inne wady to ci powiedza co jest nie tak

geometria bodajze 60pln, a jak przy diagnozie sie okaze ze nie ma na czym robic geometrii to chyba dycha

wazne by mi sprawdzili czy tył jest ok

Odświeżę temat geometrii…
Byłem pare dni temu ustawiać w czymś całkiem innym i rzy okazji chciałem się umówić na ustawienie buni. Niestety komputer w serwisie nie miał zakodowanej wersji przed 82. Czy ktoś ma doświadczenia/zna warsztat gdzie można wstawić te bardziej klasyczne E24??

a wersje po 82 mieli zakodowaną ??? gdzie byleś i jakie mają ceny?

po 82 było w kompie…
warsztat przy stacji kontroli pojazdów ulica nieświeska - szmulki-targówek fabryczny
wzięli 100 za ustawienie zbieżnści w lanci Y a cena zależy od tego jak jest krzywo i ile razy powiedzą słowo na k. Gdyby nie mieli problemów wzięliby 80 ale jak to w aucie z włoch problemy były… kwestia dogadania się

jeśli chcesz ustawić dobrze i tanio geometrię jedź tam gdzie mają stare polskie przyrządy optyczne (lub laserowe GTO)

Właśnie o to mi chodziło. Nie ma to jak pełny adres :grin:

:grin: narazie nigdzie nie mogę jechać :grin:

aby naprawić elektrykę muszę jechac do mechanika aby do niego jechac(zacholować bestię) musze miec odpowietrzone hamulce aby mieć odpowietrzone hamulce musze mieć dzialajacy silnik aby mieć działajacy silnik musze miec sprawna elektrykę aby miec … :grin:

w kazdym razie najpierw amory z tyłu bo smiga/smigała mi bokiem potem geometria przedewszystkim tyłu (sprawdzenie czy prosta jest czy belka lub wachacze nie walnięte)!!!