e23 Kombi

Cytat znalazłem na jakims forum ciekawa rzecz ?? czy ktos może zna kolegę ?? I właśnie czy produkowali kombi czy to były samochody z serii "do it yourself " :question:

Gdzieś na forum było zdjecie takiego kombi.

Zdjęć mam kilka a nawet kilkanaście tylko czy był to fabryczny wyrób czy własny kaprys właścicieli :question:

Ja również widziałem kiedys jakąś fote takiego autka, a na ile jest ono oryginalne, to cholera wie :cry:

Potwierdzam ze w Poznaniu jest taka - widzialem ja jakies 2m-ce temu. Stalem przy niej z 15 min :grinning: . ale wlasciciel sie nie pojawil a ja musialem wracac do pracy.

tutaj jest artykul o jednej i wynika z niego ze to przerobki alpiny.. zdawalo mi sie zawsze, ze wyszlo ich troche fabrycznie, tylko malo..
jakby ktoś chciał kupić sobie to jest taka :slightly_smiling_face:
przy okazji polecam obejrzec to - Specialversioner av E23 kiedys juz widzialem to ale dzis odnalazl sie zaginiony link :slightly_smiling_face: przerobki e23.. zastanawia mnie po co e23 coupe jak e24 to praktycznie e23 coupe :slightly_smiling_face:

ps. a propos niegdysiejszej dyskusji o mocy 2.8i czy 177 czy 184.. E23 genom åren z tej tabelki wynika, że po '82 184…

No ciekawe - E23 - coupe

Niedawno bylo do sprzedania na Ebay E28 Turing, ponoc wyszlo 12 sztuk, prosto z BMW.

Witajcie

zgadza się BMW zrobiło parę prototypów kombi w E28 i miały one wewnętrzne oznaczenie E28K, były wyposażone w silniki 4 i 6 cylindrowe, jednak dokładną liczbe można poznać …chyba tylko kupując zeszyt nr 124 mówiacy o tym prototypie Magazynu EditionWeissBlau :slightly_smiling_face:
Natomiast firma Auto Schulz zrobiła 32 sztuki kombi.
fotki można zobaczyć tutaj
http://bmwe28.de/e28_verrucktes_d.htm

Jeśli chodzi o E23 kombi to jedyne co znalazłem na ten temat:

• zrobiła to Alpina na zamówienie francuskiego dealera
  • nosiła oznaczenie B9
  • dysponowała mocą 254 KM
  • posiadała dodatki Alpiny (spojler, felgi, kierownica, gałak zmiany biegów)

:astonished: Ta ostatnia wersja Camping – jest bez pytań - i jakie exluzywne schodki :wink:

a mi najbardziej spodobal sie pickup :sunglasses: mogl bym takim na zakupy jezdzic tylko nie w wersji td :wink:

Gregm, jest do Ciebie o prośba o uzupełnienie swoich danych w profilu :wink:

Ciiiii - może tajemnica :wink:

Witajcie

Profil uaktualniłem :wink: Chciałbym się przedstawić :flushed: wprawdzie nie jeżdżę serią sześć ale pięć w “rekinie” tyz piknie ! Moim totalnym “zboczeniem” jest Alpina, przede wszystkim ta starsza historia tej zacnej firmy, aczkolwiek nie tylko…
Cieszę się, że mogę z Wami obcować w ten ponoc wyobcowany sposób :wink:

Nam jest również miło, a do tego przy okazji uzupełnimy sobie troche wiedze na temat wytworówalpiny :laughing:

To jest niezłe!

Bardzo ładna, mógłbym ją mieć.

:face_with_rolling_eyes: bardzo zręczny fotomontaż ale zderzaki M technik w dobie rdzy na chromowanych zderzakach są pewną alternatywą :laughing:

To nie fotomontaż.

no ladniusia ta piateczka :exclamation: ale pierwszy raz cos takiego widze :face_with_rolling_eyes: