Cytat znalazłem na jakims forum ciekawa rzecz ?? czy ktos może zna kolegę ?? I właśnie czy produkowali kombi czy to były samochody z serii "do it yourself " ![]()
Gdzieś na forum było zdjecie takiego kombi.
Zdjęć mam kilka a nawet kilkanaście tylko czy był to fabryczny wyrób czy własny kaprys właścicieli ![]()
Ja również widziałem kiedys jakąś fote takiego autka, a na ile jest ono oryginalne, to cholera wie ![]()
Potwierdzam ze w Poznaniu jest taka - widzialem ja jakies 2m-ce temu. Stalem przy niej z 15 min
. ale wlasciciel sie nie pojawil a ja musialem wracac do pracy.
tutaj jest artykul o jednej i wynika z niego ze to przerobki alpiny.. zdawalo mi sie zawsze, ze wyszlo ich troche fabrycznie, tylko malo..
jakby ktoś chciał kupić sobie to jest taka ![]()
przy okazji polecam obejrzec to - Specialversioner av E23 kiedys juz widzialem to ale dzis odnalazl sie zaginiony link
przerobki e23.. zastanawia mnie po co e23 coupe jak e24 to praktycznie e23 coupe ![]()
ps. a propos niegdysiejszej dyskusji o mocy 2.8i czy 177 czy 184.. E23 genom åren z tej tabelki wynika, że po '82 184…
No ciekawe - E23 - coupe
Niedawno bylo do sprzedania na Ebay E28 Turing, ponoc wyszlo 12 sztuk, prosto z BMW.
Witajcie
zgadza się BMW zrobiło parę prototypów kombi w E28 i miały one wewnętrzne oznaczenie E28K, były wyposażone w silniki 4 i 6 cylindrowe, jednak dokładną liczbe można poznać …chyba tylko kupując zeszyt nr 124 mówiacy o tym prototypie Magazynu EditionWeissBlau ![]()
Natomiast firma Auto Schulz zrobiła 32 sztuki kombi.
fotki można zobaczyć tutaj
http://bmwe28.de/e28_verrucktes_d.htm
Jeśli chodzi o E23 kombi to jedyne co znalazłem na ten temat:
- zrobiła to Alpina na zamówienie francuskiego dealera
- nosiła oznaczenie B9
- dysponowała mocą 254 KM
- posiadała dodatki Alpiny (spojler, felgi, kierownica, gałak zmiany biegów)
Ta ostatnia wersja Camping – jest bez pytań - i jakie exluzywne schodki ![]()
a mi najbardziej spodobal sie pickup
mogl bym takim na zakupy jezdzic tylko nie w wersji td ![]()
Gregm, jest do Ciebie o prośba o uzupełnienie swoich danych w profilu ![]()
Ciiiii - może tajemnica ![]()
Witajcie
Profil uaktualniłem
Chciałbym się przedstawić
wprawdzie nie jeżdżę serią sześć ale pięć w “rekinie” tyz piknie ! Moim totalnym “zboczeniem” jest Alpina, przede wszystkim ta starsza historia tej zacnej firmy, aczkolwiek nie tylko…
Cieszę się, że mogę z Wami obcować w ten ponoc wyobcowany sposób ![]()
Nam jest również miło, a do tego przy okazji uzupełnimy sobie troche wiedze na temat wytworówalpiny ![]()
To jest niezłe!
Bardzo ładna, mógłbym ją mieć.
bardzo zręczny fotomontaż ale zderzaki M technik w dobie rdzy na chromowanych zderzakach są pewną alternatywą ![]()
To nie fotomontaż.
no ladniusia ta piateczka
ale pierwszy raz cos takiego widze ![]()