Siemanko,
w mojej szostce prace renowacyjne zblizaja sie do konca. Jesli chodzi o szyberdach to zawsze byly problemy (szyberdach uchylal sie do gory czyli dzialal tylko w jednej pozycji, natomiast podczas chowania poziomego, zacinał się i rysował), podczas niedawnego lakierowania, lakiernik zdemontowal szyberach zeby tez go pomalowac, schody zaczely sie przy zakladaniu go, otoz po zalozeniu, szyberdach haczy, nie chce sie chowac, bardzo tnie i tak bardzo sie porysowal, ze kwalifikuje sie do powtornego malowania. Slyszalem ze regulacja i ustawienie szyberdachu to niezla dlubanina i nie taka prosta sprawa.
Jak sie zabrac do ustawienia szyberdachu?
pozdrawiam
Grzesiek
tego się chyba nie da wytłumaczyć pisemnie ![]()
To są dwa dni ustawiania i dochodzenia jak to ustawić. Może spróbuj ustawić zapamiętać a potem jechać do lakiernika. Ja swój ustawiłem ale skończyło się na kwalifikacji do malowania, teraz jak będę malował to nie zdejmę z dachu! Albo jedź do kogoś kto to robił, tak będzie najlepiej.
szyberdach jest porysowany tak czy siak, lakiernik sie wkurzyl:d i gosciu powiedzial mi, ze mi to poprawi za darmo, ale zebym przyjechal z wlozonym szyberdachem ktory jest juz wyregulowany i hula pełną parą