Mam problem a mianowicie głupieje mi elektryka w mojej 7 ![]()
Chodzi o to że pali mi bezpieczniki od elektryki szybdawałem i 30 ale i tak sie pala większych niedam bo mi może instalacja paść ![]()
Do tego centralny zamek
zamknąć zamknie ale przy próbie otwarcia sie spali bezpiecznik . Szyby dzialaja jakis czas to różnie nawet kilka godzin i nagle przestaja przez spalenie bezpiecznika ![]()
Jelsi możecei mi doradzic co to jest ?? i gdzie szukac ?? bo niewiem od czego zacząć narazie wyjąłem centralke zamka i tyle
i co dalej gdzie szukac
Help ![]()
witam…
miałem podobny problem w e24, po kolejnych eliminacjach, znalazłem przepaloną ścieżkę w przekaźniku centralnego, a przyczyną było zwarcie w siłowniku lewych drzwi.
centralny - j.w
sprawdz czy z wyjętą centralką szyby chodzą normalnie, jeśli nie to stawiałbym na uszkodzenie przewodów i zwarcie z masą lub innym przewodem prądowym
Heyah
z wyjętą centralką szyby nadal palą bezpieczniki
mysłe że właśnie gdzieś zawrcie idzie
bedzie trzeba szukać głęboko ![]()
Często dzieje się tak po remontach blacharskich.Chodzi o nadpaloną wiązkę,a tych w 7ce jest w nadmiarze.Może gdzięś przetarło kabel na elastycznym połączeniu dzrzwi karoseria.Pootwieraj wszystkie furtki i sprawdź wtedy albo odwrotnie.Tak czy owak zaopatrz się w kilka wsówek wcześniej.
Po wymianie przełączników jest już dobrze
Xawier…
Heyah
Słuchajcie wina była w przełącznikach oraz w przytartum kablu w lewym siłowniku dotykającym do masy
Doszedłęm do tego i teraz jest już wszytsko Bdb
zmieniłem alternator pięknie stoi prosto
i pięknie ładuje a jak cichutko teraz mi samochód chodzi ![]()
Aha i pompa sprzęgła Git :)odpukać…
Wielkie dzięki Adam
aha i pompa wspomagania już cicho chodzi niewiem czemu ale mi to pasuje ![]()
Czyli szum był z winy alternatora, a nie w pompy wspomagania…