jak i czym przykleić literki obok 635 brak mi “i” przy csi
One sa samoprzylepne, sciagasz tylko od spodu papierek jak ze zwyklej naklejk. Przyklejalem w zeszlym roku caly emblemat, klej maja na miare BMW, przez pierwsze kilkanascie minut jest tak miekki, ze nawet mozna przesunac i poprawic geometrie liter a pozniej jak wyschnie to tak jakby przyspawane byly, rewelacja.
tylko że ja swój mam ściągneli mi przy remoncie i zapomniałem im jednej literki oddać i teraz zastanawiam się jak ją przykleić
w ETK jest taka tubka z klejem do emblematów.
A troszeczkę obok tematu. Z czego są wykonane te emblematy chromowane, bez czarnego tła??
Miałem emblem na spoilerze i on ma czarne tło i jest z plastiku, ale ponieważ usuwam spoiler i chcę taki z samych literek to napotykam na drobny problem.
realoem pokazuje że już takich nie ma i zaczynam rozważać nieśmiało dorobienie.
mi z “3” zeszło, oderwało sie kawałek chromiku. Bez tła sa plastikowe tylko są jakby obklejone tym chromem..
P.S: może ktoś ma emblemat 732?
P.S2: a może Lomo zastosowałbyś taśme dwustronną… mam niechcainy przezemnie znaczek ///M i jest na dwustronną i sie trzyma i to nawet mocno… musze cos na niego wymyśleć.. ale boje sie takze o lakier..
dobry plan nie jest zły
mój sposób jest następujący, podgrzać ostro suszarką, potem wprowadzić miedzy auto a emblemat cienką żyłke, i tak “przecinać”… zawsze działało
Jak kupowalem niespelna rok temu swoj emblemat to do zamowienia w ASO byly wszystkie. Ten emblemat plastikowy na czarnym tle kosztowal cos okolo 30 EUR - z tym , ze w ASO dowiedzialem sie , ze fabrycznie byl on montowany tylko na czarna lotke starego typu. Dziwi mnie to w sumie bo naprawde mase aut ma naklejony taki emblemat na tylna klape - ale nawet w ETK nazywa sie on “emblemat na spoiler”. Emblemat na klape taki jak ma Lomo kosztowal cos miedzy 50 a 60 eur i sklada sie z trzech czesci “6xx” “CS” oraz “i” jest masywniejszy ale chyba w gruncie rzeczy tez plastikowy, zlamac nie prubowalem zeby stwierdzic ![]()
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=5111&mospid=47196&btnr=51_0914&hg=51&fg=20
Na tych obrazkach wygląda to jak cyferki połączone na dole.
Ja potrzebuję chyba 3 i 7. Trójka się skończyła według tej strony, ale w sumie to nie pytałem w ASO. Mam jeszcze pytanie o to, który emblemat BMW jest na klapę bagażnika bez spoilera, bo nie bardzo rozumiem te opisy
Tak jak u Milosza, kupowalem emblemat pol roku temu: 635, CS, i. Byl dostepny bez problemow, jest plastikowy, podklejony zwykla tasma dwustronnie przylepna - jak w wiekszasci przypadkow.
Bez spoilera potrzebujesz 3 i 7 tak jak napisales.
tak 3 i 7.
Ale w pytaniu chodziło mi o smigło. 12, 13, czy 16 ?? które jest bez spoilera??
Kupilem “13” bez klejenia
na samych bolcach trzyma bdb ![]()
chyba narobiłem zamieszania. ![]()
![]()
spoko przylkeję tą literkę na taśmę 2stronną
Pozwolę się przyłączyć z pytaniem.
Czy to możliwe że mogło też seryjnie nie być wogóle emblematu modelu na tylnej klapie? Czy może ktoś jakiś dupek przy lakierowaniu już w moim egzemplarzu nie przykleił.
Jeżeli tak to poszukuję 745iA.
W BMW chyba od zawsze można było zamówić co ci się tylko podoba, również brak znaczka “sliper” ,
iektórzy nie chcą by inni wiedzieli co mają pod maską ![]()
Odgrzewam kotleta.
Czy ktoś mógłby mi pomóc i podać wymiary jak zamocować emblemat na klapie, chodzi mi o jakieś odległości.

a ile dajesz za te dane ![]()
Butelkę dobrej rudej.
Pod warunkiem, że przyjedziesz po nią - przy okazji wycenisz mi remont budy :u: ![]()