Czy spotkał się ktoś z fabryczną wadą
Ja się spotkałem… Po tygodniu walki i nie uzasadnionej nie równej pracy motoru M30 znalazłem wadę fabryczną; w odwrotnym miejscu wykonany zamek dla panewki w mostku korbowodu. I tym samym źle założony ów mostek co powodowało zacieranie panewek na jednym tłoku. Wszystko chodziło jako tako do momentu remontu silnika. Po złożeniu wszystkiego zgodnie z książką serwisową, motor odpalił po dwóch obrotach, popracował pół godzinki i się zatrzymał. Zaniemówiliśmy z Ojcem…wałem nie można obrócić…rozebraliśmy dół, zlokalizowaliśmy który korbowód nabroił i wadę usunęliśmy. A ile razy rozbieraliśmy motor…nawet nie pytajcie ![]()
Cos niesamowitego Adaś piszesz…
Wygląda mi to na dywersje!!!
Może BMW zatrudniało jakichś dywersantów z MB???
![]()
Słyszałem o praktykach pracowników koncernu GM, ktorzy zaspawywali puszki w profilach karoserii, które to nastepnie przez cały okres użytkowania brzędoliły kierowcy podczas jazdy ale żeby takie numery z silnikiem?
Niesamowite…
Kara jakaś czy co ![]()
Bywają wady fabryczne ale dla pocieszenia mogę powiedzieć, że w BMW nie tak często jak w innych koncernach ![]()
Przykre ale prawdziwe ![]()
Aaaa… w ogóle wiem o kogo chodzi… Podesłałam człowieka do Pana Wiesława, bo od kilku lat nikt włącznie z ASO nie potrafił znaleźć lekarstwa. Cieszę się, że już wszystko ok ![]()
Czyli cały czas jeździła z wadą fabryczna a teraz przestała jeździć ![]()
Ile zrobiła km w stanie z fabryki wyjeżdzając oczywiscie z tą wadą ![]()
Auto 20 letnie z przebiegiem 120 tysięcy km. Ciężko odpalała, wymieniany był alternator, rozrusznik i wiele wiele niepotrzebnych rzeczy. Mechaników walczyło wielu i wszyscy mieli dość tego samochodu. Myślę, że od nowości ten samochód nie chodził jak teraz. Drudno było wpaść na to, ale udało się i dobrze, bo Ojciec spać po nocach nie mógł i prawie zwątpił w siebie, ale nie ma tego złego…odświeżył sobie przynajmniej wiadomości z literatury fachowej ![]()
Adaś a może masz jakieś foto swojej piękności
Bardzo chętnie bym zobaczył ![]()
ja dodam tu kiepski wał napędowy jest bardzo słabo zrobiony, w kolejnych modelach tj. 3 jest nawet mocjniejszy do przenoszenia mniejszej mocy. u mnie jest przerobiony od 3 i sprawdza sie wspaniale.
i dodam jeszcze zbyt słabą gumę łączącą wał ze skrzynią biegów
poza tym chyba ok
zmień na nowszy typ ![]()
Ja z gum to tylko durex ![]()
nie wiesz ze lepiej jest “bez” ![]()