Fani czterech kółek - Wheeler Dealers

Mysle ze przydatny program telewizyjny dla nas. Szczególnie w kategorii zrób to sam, bo w naszych szóstkach znajdzie się parę takich “zrób to sam”. Kolesie kupują samochód a później szybko i sprawnie remontują (tak z grubsza) i na koniec sprzedają z zyskiem.

Mam nadzieję że znajdziecie coś dla siebie w tych programikach :slightly_smiling_face:

Oto ramówka dla DISCOVERY CHANNEL:

31 października, poniedziałek 16

16:00 Fani czterech kółek: Saab (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i Edd China rozpoczynają renowację kolejnego klasycznego auta - saaba 900 turbo.

16:30 Fani czterech kółek: Saab (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i Edd China rozpoczynają renowację kolejnego klasycznego auta - saaba 900 turbo. Ograniczenia finansowe nie sprzyjają reperacji samochodu.

1 listopada, wtorek

16:00 Fani czterech kółek: Golf (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i Edd China podejmują się naprawy klasycznego modelu samochodu Golf.

16:30 Fani czterech kółek: Golf (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i Edd China podejmują się naprawy klasycznego modelu samochodu Golf.

2 listopada, środa

16:00 Fani czterech kółek: Mini (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i Edd China reperują klasycznego Austina Mini. Samochód wymaga dość gruntownej naprawy.

16:30 Fani czterech kółek: Mini (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i Edd China reperują klasycznego Austina Mini. Samochód wymaga dość gruntownej naprawy.

3 listopada, czwartek

16:00 Fani czterech kółek: Mercedes (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Dwaj samochodowi eksperci, Mike Brewer i Edd China, naprawiają używanego mercedesa 230E, któremu brakuje błotnika.

16:30 Fani czterech kółek: Mercedes (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Zaglądamy pod maskę używanych samochodów. Mike Brewer i mechanik Edd China próbują zreperować mercedesa 230E.

**4 listopada, piątek **

16:00 Fani czterech kółek: Capri (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer i jego mechanik Edd China reparują używane samochody. Tym razem zamierzają zająć się reperacją auta typu forda capri 1.6.

16:30 Fani czterech kółek: Capri (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny

21:00 Fani czterech kółek: Suzuki SJ410 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike bierze udział w internetowej aukcji. Szuka taniego samochodu marki Suzuki, który będzie remontować mechanik Edd China. Trafia na okazję i szybko kupuje auto.

21:30 Fani czterech kółek: Suzuki SJ410 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Trwają prace remontowe starego samochodu marki Suzuki. Edd pokrywa auto nowym lakierem i zmienia tapicerkę. Czy Mike’owi uda się sprzedać samochód z zyskiem?

7 listopada, poniedziałek

16:00 Fani czterech kółek: Toyota MR2 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike Brewer kupił Toyotę MR2, która wymaga interwencji mechanika Edda China. Ekspert zaczyna od remontu nadwozia i karoserii.

16:30 Fani czterech kółek: Toyota MR2 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Edd China w swoim warsztacie próbuje naprawić Toyotę MR2, a Mike Brewer wyrusza do specjalistycznych salonów w poszukiwaniu używanych kół do MR2.

8 listopada, wtorek

16:00 Fani czterech kółek: Peugeot 205 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Para maniaków samochodowych, Mike Brewer i mechanik Edd China, rozpoczyna remont starego Peugeota 205. Mają bardzo ograniczony budżet.

16:30 Fani czterech kółek: Peugeot 205 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Towarzyszymy maniakom samochodowym, Mike’owi Brewerowi i Eddowi China, którzy remontują używany samochód Peugeot 205. Mają nadzieję, że sprzedadzą go z zyskiem.

9 listopada, środa

16:00 Fani czterech kółek: Suzuki SJ410 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike bierze udział w internetowej aukcji. Szuka taniego samochodu marki Suzuki, który będzie remontować mechanik Edd China. Trafia na okazję i szybko kupuje auto.

16:30 Fani czterech kółek: Suzuki SJ410 (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Trwają prace remontowe starego samochodu marki Suzuki. Edd pokrywa auto nowym lakierem i zmienia tapicerkę. Czy Mike’owi uda się sprzedać samochód z zyskiem?

10 listopada, czwartek

**16:00 Fani czterech kółek: BMW 325i (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Maniak samochodowy Mike Brewer i mechanik Edd China remontują stary używany samochód z lat 80. - BMW 325i Touring. Mają zamiar doprowadzić go do stanu używalności.

16:30 Fani czterech kółek: BMW 325i (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mechanik Edd China reperuje zawieszenie i montuje koła w starym BMW. Teraz kolej na Mike’a, który próbuje sprzedać samochód z zyskiem.
**

11 listopada, piątek

16:00 Fani czterech kółek: MGB GT (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mike znajduje stary używany samochód MGB. Zdaniem mechanika Edda China najwięcej pracy będą wymagały karoseria, silnik, tapicerka i koła.

16:30 Fani czterech kółek: MGB GT (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Trwają prace remontowe samochodu MGB GT. Maniak samochodowy Mike Brewer i mechanik Edd China mają zamiar przywrócić to auto z lat 80. do stanu używalności.

21:00 Fani czterech kółek: BMW 325i (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Maniak samochodowy Mike Brewer i mechanik Edd China remontują stary używany samochód z lat 80. - BMW 325i Touring. Mają zamiar doprowadzić go do stanu używalności.

21:30 Fani czterech kółek: BMW 325i (Wheeler Dealers) - serial dokumentalny
Mechanik Edd China reperuje zawieszenie i montuje koła w starym BMW. Teraz kolej na Mike’a, który próbuje sprzedać samochód z zyskiem.

Pozdrawiam
radosc

ja wczoraj widziałem tez jak robili coś z jakimś porsche. Jeśli nie pomyliłem programu :confused: kupują za 1000& i próbują sprzedać drożej.
A propo tematu to ostatnio na discovery bardzo dużo tego typu ciekawych programów

dlatego właśnie tvn turbo traci dużo ze swojej oglądalności :smiling_imp:

A ile można na TVN Turbo oglądać w kólko te same programy :face_with_rolling_eyes:

W czwartek tj. 1.02.2007 o 16:00 “Fani czterech kółek” na Discovery BMW 635csi.
“Edd China ma zamiar przywrócić do życia samochód BMW 635csi z 1985 roku, który Mike Brewer kupił za 2000 funtów. Musi wymienić rurę wydechową i naprawić zawieszenie.”
Jestem cichym forumowiczem ale pomyślałem że może sie komuś przyda taka informacja

Dzięki wielkie longer :grin:
Ja sobie nagram na pewno i będę oglądał co też angole pokombinują :grin:

gracjas, szkoda, że będę w robocie i nie video :confused:

Dzięki tez to nagram

Big prośba do tych którzy nagrają ten program, prosze o udostępnienie
najlepiej gdzieś na serwerze (p2p, sopcast, etc) co by można było zasssssać :pisze:

już programuję kompa, jeśli nic nie zdechnie (a często nie miewam prądu) to nagram i wrzucę na serwer :piwko:

to ile masz dzieci :question: :laughing:

zboczeniec jak nic :laughing: sam prądu nie miewa, a jednym dzieckiem (z tego co mi i jego żonie wiadomo) siem tylko legitytymuje :grin:

UUff, zdążyłem.
Właśnie oglądam.
:piwko:

a ja w robocie niestety… nagrajcie proszę :sunglasses:

Ja też w pracy, także panowie nagrywajcie :grin:

ładnie ja zrobili , za 3700 funciaków poszłą by u nas z pocałowaniem w rękę :grinning:

no nie oni mnie załamali nowy komplet uszczelek za 25 funciaków??? może panowie z wysp by to potwierdzili :astonished: :astonished:

Oooo, widzę, że dyskusja ożywioną się zaraz stanie :sunglasses: Znaczy program wiele zmienić może - Panowie UK, jakie są realia :question:

bzdura z tymi uszczelkami, na forum kolesie z uk robią collective buy żeby przyoszczędzić. Pewnie z dawcy wziął :slightly_smiling_face: Tak na marginesie tego dawce z tymi kanadyjskimi kółkami to na ebayu sprzedali :slightly_smiling_face: A tą czerwoną koleś zaraz też na ebay wystawił “as seen on wheelers dealers” ale chyba nie dostał tych tysięcy funtów.

no właśnie - baaardzo mnie ciekawi cena wydechów i tych uszczelek … przecież tak to nawet w Erze nie dają. :wink:
Ciekawi mnie jeszcze temat ile by kosztowały opony trx np. 390 :sunglasses: