Felgi do e24 maxymalny wymiar ?

Nie chce sprzedac :laughing: , ale Mati ma racje bo w sumie sa do kupienia :laughing:

Sprzedane i po okazji :face_with_rolling_eyes:

ja mam obnizona przod 8,5 na 17 et 10 , tyl 10 na 17 et 17 przod 225 tyl 255 nic nie trze ale felgi sa skrecane i waza bardzo duzo co najmniej 30 kilo wiecej niz jakis przecietny zestaw…

Chyba wystawiales sie ostatnio z felgami co nie?

bbs rs sprzedalem w piatek a ronale na sprzedaz bo zostaja te szerokie rh chociaz ciezkie to dla mnie ladniejsze…

Wszyscy piszecie o 17 calowych felgach,a jak to się zmienia przy 16cali? Czy takie rozmiary

8x16 ET 24 / 5x120 2szt
9x16 ET 24 / 5x120 2szt

wejdą do e12,bez dystansów czy z dystansami?

Czy e12/e28 ma mniej miejsca pod nadkolem niż e24?

Może ktoś ma takie doświadczenie,z którego mógłbym skorzystać. Już mam kompletny zamęt w głowie z tymi rozmiarami. :flushed:

Póki co planuję zawieszenie na seryjnej wysokości.

Nie wiem na ile pomoze Ci ta informacja w kwestii E12 ale w E28 z tylu jest o wiele ciasniej w strone nadkola niz w E24, na oko przynajmniej okolo 2cm.

16tki 9,5J z opona 245/45 R16 ktore mam zalozone na zdjeciach wyscigowki daje w E24 mozliwosc wcisniecia malego palca miedzy nadkole a opone. W E28 nadkole kladzie sie na oponie dobrze ponad 1cm od krawedzi bierznika.

W kierunku do wewnatrz samochodu wydaje mi sie , ze jest mniej wiecej tyle samo miejsca.

Jesli planujesz seryjna wysokosc samochodu w polaczeniu z dobrymi amorami to moze Ci nie ocierac nawet jesli bedzie za szeroko, pozostaje wtedy juz tylko kwestia gustu czy bedzie to ladnie wygladac.

Tego się obawiam,że jak zapakuję rodzinkę to nie pojeżdżę.

Przykładowo wysokie e9

A tu opisane są problemy z tymi felgami w obniżonym nadwoziu e12

http://www.e12m535i.com/BMW_E12/myM535i/M535i_9.html