Filtry Filtron do BMW?

Witam,

co o nich sądzicie, bo ceny poszczególnych filtrów są bardzo atrakcyjne, tzn powietrza 39, oleju w silniku 17, paliwa 38?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Powietrza i paliwa ok, ale oleju kupuję oryginal, bo filtron nie daje podkładek :laughing:

ja bym zaproponowal sportowy filtr powietrza kosztuje on pewnie z 5 razy tyle co zwyky filtr ale starczy napewno na dluzej bo mozna go czyscic i teoretycznie silnik powinien pracowac lepiej na takiej wkladce i troszeczke glosniej ale to tylko teoria a w praktyce moze byc bez zmian :sunglasses: ja mam taka wkladke i jestem zadowolony Adas tez wspominal ze sobie zakupil taki sportowy filtr ale przyznam sie ze nie pytalem czy jest z tego zakupu zadowolony :face_with_rolling_eyes:

a ja jestem za stosowanie oryginalnych filtrów powietrza . Jakoś te “sportowe” do mnie nie przemawiają.
W sumie trudno powiedzieć czym różnią się filtry filtrona od np niemieckiego knecht-a czy też Mann-a. Wg mnie jakością
Miałem przypadek taki, że filtr powietrza Filtrona nie był idelnie dopasowany do obudowy (e30 316i) i była mała szparka - mała bo mała ale była :exclamation: Ale to był pojedynczy przypadek :face_with_rolling_eyes:

J kupiłem na allegro filtr powietrza MANN za 12.5pln z przesyłką, więc kto szuka to znajdzie w lepszej cenie niż filtron :laughing:

Ja mialem zle doswiadczenie z olejowym filtronem w E21 kiedy to po kazdym odpaleniu musialem czekac 20s az zgasnie kontrolka. Od tego czasu uzywam tylko knechta lub manna. Chociaz slyszalem ze od jakiegos czasu mann produkowany jest w fabryce filtrona pod Poznaniem i wedlug sprzedawcy jest to to samo. Co do powietrza to uwazam ze filtron moze byc byle byl czysty:)