Heavy duty suspension for towing?

Staram się rozszyfrować kody wyposażenia mojej szóstki. Czym to zawieszenie się różniło od zwykłego?

Pozdrawiam
radosc

a czy to przypadkiem nie chodzi o hak holowniczy?

Hak swoją drogą jest jako osobna opcja (235 - Trailer hitch, detachable) a ten rodzaj zawieszenia jako osobny dodatek (230 - Heavy duty suspension for towing), zastanawialem się na czym polega to heavy duty.

Z tego co wiem, sa to tylne mocniejsze wyzsze sprezyny, lepsze do ciagniecia przyczepy, przynajmniej jak chcesz kupic nowe to jest do wyboru normalne albo te wzmocnione, ale to tylko domysly, jak bys napisal po niemiecku to powiem ci napewno.

Przyczepa+szóstka :face_with_rolling_eyes: buahahaha to auto służy do wożenia d*py a nie towaru :exclamation:

ojojoj, dziękujemy za konstruktywną uwagę :bulb: ale część z nas ma haki oryginalne, zamontowane jeszcze u niemca… Ja swojego na razie nie zdejme choć dłuuugo nad tym myślałem :sunglasses: Nie przestraszę się nawet krytyki :laughing: przekonuje konstrukcja wzmocnienia w bagażniku i camping z początku lat '80… będzie się działo :bulb:

gruby wypowiedz się w temacie wożenia towaru :wink:

Wozi się wszystko,dupę,towar,itd… ale w bagażniku :wink: Jednak koncepcja kolegi Kuby mnie przekonuje,to jest słuszna koncepcja :sunglasses:

Calkowicie zgadzam sie z kolektywem Kuba & Gruby :exclamation:

Mnie rowniez konstrukcja i koncepcja w/w haka przekonala do pozostawienia go :sunglasses:

Kemping moim skromnym zdaniem tak,ale towar jakoś mi nie przystoi :flushed:

No ladnie… Jeszcze rok temu wszyscy mnie przekonywali zeby wywalic hak, a jak juz to zrobilem zaczyna on byc cool :grinning: :grinning: :grinning:
Ale i tak uwazam ze bez jest lepiej, jak by ktos potrzebowal do starego modelu to chetnie zamienie na tlumik :wink:

WP - jak potrzebujesz tłumik - to szukaj tylko tłumiki firmy BOYSEN - oni tylko robili do naszych szuch, i gwarantuje to długą żywotność. Reszta inne (walker, bosal itp) to tylko podróby.

Zmiana tematu , ja wracajac 3dni temu z niemiec , jechalem od gubina przez nasze A4 i przed legnica jakies 50 km :stuck_out_tongue: spotkalem an drodze najnowsze M6 :wink: kolor bordo , na niemieckich blachach ,jednak ja jechalem omega wiec nie bylo co szalec ,zdziwila mnie rzecz ze M6 któe ma dosyc pokazny motorek jechalo 120 km /h !! co dla omegi nei bylo problemem ja dojechac :wink: kiedy po kilku km podnieta mi przeszla zabralem za aparat i zaczolem czaskac fotki , dziwne bylo to ze M6 jechalo 120 , postanowilem zadzwonic do kolegi który jechal innym autem zeby wjechal przed M6 i zwolnil troche wtedy myslalemz e 6 tka wysadzi na lewy i skonczy sie ogladanie jej , …ale niestety 6 zwolnilo do 100 km/h(przypominam ze to byl odcinek A4 z peiknym asflatem , i malo ruchliwa droga) podjechalem 6 od tylu :P( dziwnie to zabrzmialo-bez skojarzen) ale 6 nic a nic ani mru mru , wydech w ilosci 4 robily wrazneie kola na których nei bylo widac opon:P tez , postanowilem wyprzedzic to cos bordowe , jak bylem na wysokosci kierowcy omalo mnie nie zatkalo :wink: kierowca byl stary dziadzius co ledwo co prewnie wsiadl to tego auta obokniego staba babacia :wink: oceniam ich co najmniej na 70 lat :wink: jak nie lepiej popatrzylem ,pomachalem oni usmiechneli sie i pojechalem jednak dziwilo meni to ze tacy ludzie zamiast kupic miska S i sie w nim usypiac kupilo M6 ,bo zeby to jeszcze bylo zwykle 6 ale to bylo najprawdziwsze M6; ) do konca jechalismy ok 100 km razem i dziadek sie daleko trzymal w zasiegu wzroku ale nic a nic nie przyspieszyl :wink: za to na stacji BP duzo dalej spotkalem druga pare dziadziusiów w pelnym komplecie osób tez po dobrej 70 ce :wink: ale juz gorszym autem …bo M5 e39 !! to mnei juz dobilo :wink: bo mlodych niemców widuje w starszych tuningach a starych dziadków co juz malo z zycia maja w najszybszych autach !! :wink: szook przynajmniej dla mnie :wink: tak czy siak juz zbieram na ksiazeczke :stuck_out_tongue: pieniazki po 100 zl z wyplaty :stuck_out_tongue: na poczet najnowszej 6 która za 20 lat moze bedzie moja :slightly_smiling_face: ,moglem wziasc od dziadka namiar :wink: moze by w spadku zapisal :grinning: albo przed smeircia za grosze sprzedal :wink: hehe tak czy siak pierwszy raz na oczy widzialem spokojnie jadace M6

co do mojeje 6 to ma juz dyfer od M6 e24 , wtajemnicznei wiedza dlaczego i co bylo powodemt ego :wink: ale jeszcze nie w lakierze , juz po kilku podkladach ale jeszcze nie lakier :wink:

Pewnie kupili M6 - bo chcieli się poczuć młodziej :laughing: