mam pytanie myśle o założeniu instalacji do miojej 6. rozmamiałem z kilkoma ludzmi i niestety dowiedziałęm sie że do mechanicznego wtrysku to instalacja nie będzie sie sprawała poprawnie. będzie strzelać w kolektor a nawet może zniszczyć przepływomierz.
nie zakładam ani dzisaj ani jutro ale jak ma sie nie sprawować to szkoda zachodu.
myśle że ktoś coś mi doradzi w tej sprawie. Pozdrawiam M.Michał
a chcesz zeby konserwator cie powiesil za j..ka sam pierwszy zloze donos to twoje auto i mozesz robic z nim co chcesz ale … lepiej kupic jakas dojazdowke w sensie inne auto niz kaleczyc zabytek gazem … ja tak kiedys zrobilem i bardzo sie tego wstydze ale powiedzialem nigdy wiecej … nie zawsze trzeba jesc chleb z szynka … nieraz mozna ja zastapic hmmm - pasztecikiem z dziczyzny
nie no - następny … nie rób sobie obciachu i odpuść sobie gaz - kiedyś Miłosz był zwolennikiem gazu - nawet sobie wtrysk założył i co … już sie wyleczył … tak jak Maniek ci napisał - kup sobie coś drugiego do latania. A tak wogóle to sie spytaj konserwatora zabytków czy wogóle możesz założyć lpg
Można cos zamieszać ze instalka gazowa moze być, ale wiecej srania i gadania. Tak jak piszą poprzednicy lepiej kupic jakies małe cos do jeźdzenia i jeszcze na tym zarobisz lepiej jak na gazie Sam mam gaz w swojej e23(jak kupilem był) i powolutku odchodze od niego małymi kroczkami ale są … Przy takich cena jak teraz PB i gazu to oszczędnośc u mnie to 6zł na 100km wiec olewam to, a na PB jest znacznie bardziej przyjemna jazda i spokojniejsza.
lpg reaguje z ok polrocznym opoznieniem do benzyny, tak wiec tak wzrosnie jak i spadnie jak benzyna, tylko ze pozniej.. przynajmniej tak jacys madrzy panowie z rynku naftowego w tv mowili
bardzo prosze ludzie mili
byście głupot nie robili
żeby nigdy ani razu
nikt do szóstki nie dał gazu
ja raz dałem i splamiłem
lecz pokute odmówilem
nauczony doświadczeniem
nie chce byś się stał jeleniem
który żeby zgęscić ruchy
to zalożyl gaz do szóchy
sześć to z górnej półki fura
nie jednemu mięknie rura