Czeka mnie wymiana przednich amortyzatorów.
Co wybrać, jestem nastawiony raczej na komfort jazdy i dobre wybieranie nierówności niż na sportowe osiągi, bo siedem powino być komfortowe przedewszystkim ![]()
BILSTEIN B4
to to co ja mam, tak?
Tak
WŁAŚNIE MIAŁEM TO NAPISAĆ ![]()
A na tył ? I jakie spreżyny?? ja bym chcial swoja z tylu podniesc ze 2-3 cm by mi opon od wewnatrz nie kosila(poza tym lubie dynamiczna sylwetke tyl lekko wyzej niz przod
)
lepiej obniz przod troche niz podwyzaj tyl bo bedzie wygladac komicznie. ja mam teraz problem z grawitacja przodu.
Nones załóż sobie amorki bilstein na oryginalnych sprezynach i na pewno nie bedziesz narzekal! A jak Ci tnie opone to znaczy ze trzeba wezsza zalozyc
. Po wymianie amorow sprawdz czy jest ten sam efekt… Jak nie to gumy w sprezyny… i przy okazji masz utwardzone ![]()
orginalne sprezyny to jakie
??? Napisales to samo co mi Adam powiedzial
jak bylem u niego z autem (wiec 1+1 to 2 a 2 wystarczy by mnie przekonac
.
Co do gum to mam teraz zimowki 240/45hr 15’ czy jakos tak do takiej felgi wejda 195 ??
czy moze 220-225 szukac?
Odradzam gumy w sprężynach, to prosty sposób na ich połamanie.
Co do opon, to ja jeżdzę na 205/65/R15 latem i 195/60/R15 zimą i jest bdb, można wsadzać R17, ale moim zdaniem za dużo traci się na komforcie.
Ok rozumiem ale mi chodzi o to czy na te moje felgi ktore teraz mieszcza gumy 240/45 na 15 beda pasowac 205/65/R15 i 195/60/R15 nie mam wiecej felg do bmw narazie a nie chce by komicznie wygladal wielka (szeroka) felga i przymale oponki ![]()
Zalezy jakiej szerokosci masz felge. Z tego co sie orientuje to oryginalnie jest tak jak wlasnie podal Grigorij… A opone Ci przycierac moze przez to ze nie ma dystansu badz masz za szeroka, ale nacignieta guma tez ladnie wyglada ![]()
Oryginalnie to są TRX’y ![]()
Oraz uwaga 195/70/R14 ![]()
ja mam oryginalnie wlasnie 14tki, mam je na zime ale nie wiem czy na 17 zimowek nie zaloze a 18 na lato. co do efektu mniejszych gum niz felgi to poszukaj 10’’ na tyl i zaloz na to jakies 225-235