Jakis czas temu pytałem o znaczek BMW na tylnich słupkach.
przez tydzien dowiedziałem sie wielu rzeczy, ale dalej nie jestem pewien.
Wymyśliłem to tak, ze do 77 były robione przez Karmanna w całości, wiec ten egzemplarz jest z tej serii. a w 77 przeniesli produkcje do BMW i znaczek zaginął i dlatego u mnie i w wiekszości 6 już go nie ma.
Błagam o potwierdzenie, zaprzeczenie, lub jakikolwiek komentarz bo naprawde mam z tym problem
A może tylko 630 CS od Karmanna jako następca 3000CS (tez karmann)
A może gościu se przyczepil bo miał kaprys?
ja uważam że karmann nie zakładał w e24 znaczków na tylnych słupkach.
Wiem - bo stoi w moim garażu e24 z 1976 roku. ![]()
O właśnie, Marku, czy masz wersje wyprodukowaną całkowicie przez karmanna? Z którego miesiąca jest i jaki kolorek:)
Pozdrawiam
radosc
ten karmann ma tabliczke o nr 517 - wyprodukowane 06/1976 - kolor srebrny - tapicerka granatowa - model 630CS ale jest włożony silnik 3,3 ( też 76 roku).
I jak na prwdziwego Karmanna przystało - ma z przodu szyby na korbke a z tyłu elektryczne ![]()
Fajniutki:) Podeślij jakieś fotki błagam! Przymierzam się do szósteczki z 76 roku bo kusi mnie strasznie na zimowe wieczory :D.
Pozdrawiam
radosc
- to skąd ten gościu ma te znaczki?? nie przypuszczam, że jest jakimś oszołomem i jego samochód wygląda nieżle. z drugiej strony może jednak sam je wmajdrował, bo nie mogę znależć nigdzie żadnej innej ze znaczkami.
- a jeśli chodzi o karmanna to mam jeszcze sporo pytań:
- czy oprócz silnika jesteś pewny orginalności?
- czy prawdą jest, że karmann montował seryjnie elektroniczne urządzenie antykorozyjne?
A poza tym to podobna sytuacja do mojej ![]()
papier 630CS a silnik z wtryskiem ![]()
I jaki srebrny??
możesz wrzucić nazwe. ![]()
proszę - oto karmann - 630CS - 76 rok - podejrzewam że jedynie spojler przedni jest nie z tej epoki, no i koła są od e31 :
foto 1
foto 2
foto 3
foto 4
foto 5
foto 6
![]()
mniam mniam.
bardzo ładna.
czyli oprócz papieru na 630CS i wtrysku zbieżność z moją pojawia się w spoilerach (przód i tył) i prawdopodobnie miałem taki kolor wnętrza fabrycznie. ![]()
przepraszam, że zanudzam, ale próbuję dojść z moją do ładu i dlatego tyle pytam.
Pychotka ![]()
silnik jest w niej 3,3 (76’) i był wkładany przez Bokeja. Bo niemogliśmy znaleźć 3,0 na gaźniku a Maniek miał na zbyciu 3,3. ALe silnik zawsze później można wymienić, ważna jest reszta szczegółów.
I ta reszta zaś jest na 100 % oryginał - siedzenia skórzano-materiałowe, 4 zagłówki, korbki w przednich drzwiach, spryskiwacze w osłonie wentylatora… Auto już przeszło kiedyś remont blacharski - świadczą o tym idealne błotniki przednie i ślady spawów.
No i co najważniejsze - auto ma stosowną tabliczke na słupku pomiędzy zawiasami lewych drzwi : KARMANN nr 517. No i z numerów Vin jednoznacznie wynika że to 630CS/A 06/76.
A auto ma nowego właściciela - mojego ( i nie tylko) kolegi Michała (ksywka Melon - ten od tej ładnej e28 520). Z wstępnych jego zapowiedzi, zarejestruje ją, zrobi na razie mechanike i pojawi się w maju na zlocie !! Blacharke zostawi sobie na później ![]()
Wczoraj późnym wieczorem przeszedł przeglą pierwszy (tak słyszałem
)
no to juz wiem skad te kola mi takie znajome sie wydawaly
on mial je na tej 520
no widze ze koszalin staje sie 2 potega na skale krajowa pod wzgledem ilosci 6 ![]()
Karmann robi piękne nadwozia, no robił może bo teraz głównie robi auta campingowe
. Miałem 3 auta z Osnabruck, zresztą teraz żona też jeździ autem z karmanna.
To może więcej szczegułów jak już zacząłeś ![]()
Karmann Ghia??
KARMANN dzisiaj został zerejstrowany, ale na białych blachach.
też potwierdzam - mamy w naszych szeregach 630 CS z 1976, miesiąc czerwiec - czy ktoś ma starszą
Z tego co Właściciel zapowiada - to pojawi się nią na Majówce w Toronto ![]()