Kasowanie inspekcji olejowej

Mam pytanie o kasacje inspekcji olejowej w E36 , pamiętam, że w E30 trzeba było zmostkować piny 1 i 10 ( może 1 i 7) Może ma ktoś takową wiedzę ? (tylko mnie nie zlinczujcie, że nie dotyczy 6 :wink: )

http://www.bmwmpowerclub.com.pl/serwis/insp.htm
powinno pomoc, pozdrawiam :slightly_smiling_face:

tyle ze czasy sa rózne i moze ci nie zadzialac :wink: wtedy kombinuj ze stacyjka , albo najpierw zewrzyj piny , a puznij zaplon na raz albo odrazu na pozycje 1 , lub najpierw zaplon na 1 a puzniej zwieraj , po kombinuj a jak nie uda sie to wal do m nie na prv albo na gg jak by usuneli moje konto tutaj , przerabialem temat w róznych bmkach i podam ci z 5 sposobów

1 i 7 zewrzeć i przekręcić stacyjke na 12s.

Z tymi sekundami bywa roznie, jakis czas temu kasowalem za jednym razem w E28 i E24, w E24 trwalo to moze okolo 10 sek podczas gdy w E28 ledwie ruszylem stacyjka i zaraz sie skasowalo - ciekawe w czym rzecz…

Szybszy procesor albo więcej pamięci :wink:

dzięki za pomoc, jak przestanie w końcu padać i wyleczę kaca po weselu to się za to zabiorę

w końcu znalazłem czas, ale coś mi nie wychodzi, po pierwsze piny 1 i 7 nie zgadzają się z tym co tam namalowali u mnie 7 jest na przeciwko paszczy packmana, ale 1 wcale nie zboku tylko od strony zada, próbowałem i tak i tak i nic a może dlatego, że to (przepraszam za wyrażenie :wink: ) diesel, a stacyjke to ile przekręcać, jeden klik czy do zapalenia kontrolek?

to ja też nie w temacie, czy tam jest pod deską jakaś bateryjka lub inny akumulatorek, bo mi działa tylko przez chwilę a później czerwona ,a le najcześciej same żółte?ja wiem że to na wszystkich możliwych forach było opisywane , ale znaleźć nie mogę , a skoro helmut już zaczął bezkarnie to idę za ciosem :slightly_smiling_face: