Klapki w dmuchawie(E-23)

Witam,mam pytanie-nie mogę przekierować nadmuchu powietrza ,dmucha tylko na szybę,jak dobrać sie do klapek w dmuchawie?

To nie sprawa klapek , tylko czego innego ,ten temat był juz omawiany kilka razy .
Ja stawiam na złe połączenie podciśnień lub jego brak (wężyk pod kolektorem) albo jeszcze moze być zepsute to małe ustrojstwo w kształcie walca odpowiedzialne za odpowiednie ciśnienie , kóre znajduje sie w podszybiu .Ja na początku sprawdziłbym podcisnienia :wink: .

Dzięki,posprawdzam :wink:

[ Dodano: 06-08-2007, 19:17 ]
Przewody podcisnienia sa w porzadku. Wydaje mi sie ze nawiewy powinny byc przekierowywane mechanicznie, tylko nie wiem jak sie do tego wszystkiego dobrac. :confused:

Jesli to “male ustrojstwo” o ktorym mowisz, to to, co mysle - to niekoniecznie w ksztalcie walca. U mnie na podszybiu, przed pasazerem, jest cos wygladajacego jak pojemnik na strusie jaja :slightly_smiling_face:

U nas też jest coś takiego,ale to bardziej z prawej strony,a bliżej środka jest takie walcowate :confused:

To, to jedno - pojemnik. Drugie to ten walcowaty zaworek. A trzecie to np (jak u mnie) uszkodzona gumowa uszczelka na którymś z pneumatycznych siłowników :wink: