nie moge znalezc, a bylo chyba na forum - kolory (probki) lakierow e24 (ew. BMW)… gdzie to moge znalezc?
(nie chodzi mi o te dostepne na glownym site, ale cos w sieci)
proszę bardzo
dziekuje ![]()
tylko nie partz na “próbki”, bo są mało doskonałe ![]()
Wlasnie szukalem czegos takiego, zeby bylo na samochodach, dopiero wtedy widac kolor
ten zypressen grun nie odpowiada oryginałowi ![]()
To jest niezle, moze kazdy za nas powinien do opisu auta podac nazwe i nr koloru. Dodatkowo jak ktos ma to info z ASAP albo po prostu zestawienie wyposazenia
a ja nadal nie wiem jak nazywa się mój kolor, to chyba nie są wszystkie w tym linku , mam katalog gdzie jest fota komory i nalepki z której czytam platanengrun-metallic (wygląda jak moja). Może ktoś mnie oświeci.
tyle że nie wiem co to za element ![]()
tabliczka pod deską rozdzielczą
vin prawde ci powie
kolor w/g VIN można ustalić mniej więcej od połowy 85 ![]()
a około 84 był już wybijany na tabliczce znamionowej
ja go mam z vinu (84)
mogłem się pomylić o rok, kiedyś był ten temat na forum
Kurcze wydawalo mi sie, ze oprucz naklejki z kolorem na kielichu mam tez sam numer lakieru na tabliczce znamionowej, a rocznik 1982. Ale nie mam auta pod domem , zeby sprawdzic, moze mi sie pokickalo.
zgadza się, numer lakieru był bity od 05/82, ale wydruk opcji (w tym nr lakieru) jest możliwy od 83
tak tylko że Helmut po swoim nr vin napewno nie dojdzie do kodu lakieru…bo przecież ,jak mowił - kupił z urzędu celnego … bo ktoś kiedyś auto sklonował …
pozostaje jedynie demontaż deski i szukanie tabliczki - tak jak podpowiadał Macias.
A może jego kolor to Opal-grun met ![]()
Pomyślałem że skoro mam możliwość to mogę komuś pomóc. I tak jeżeli ktoś ma jaki kolwiek problem z kolorem, to zawsze może mi przesłać kawałek lakieru, wystarczy tzw. “pryszcz”, ewentualnie wysłanie klapki wlewu paliwa a ja po namierzeniu lakieru od razu odeślę z wszelkimi informacjami na temat kolorku. Mogę także odesłać z np. 100ml. farby na próbę, czy na tzw. zaprawki.