kto uchylal szybke przy 200??

pedzac po autostradzie okolo 190 km/h cos jakby mocno szumialo mi nad glowa i chcialem zobaczyc czy mam dobrze zamkniete okno i najpierw je uchylilem ok 3cm po czym nie moglem zamknac bo podcisnienie wyssalo je na zewnatrz i nie pasowalo w uszczelke :astonished: pobladlem z wrazenia, musialem zwolnic i otworzyc dach i dopiero po tym wskoczylo w swoje miejsce :confused: tragedia :exclamation: tez tak macie :question: tak sie balem o szybe ze z drugim oknem nie probowalem - oczywiscie mowa o przodzie

odwaznys przy 200 szybe otwierac

Juz powyzej 160km/h okna nie zamnkna mi sie szczelnie tylko swiszcza, musze zwolnic, otworzyc jeszcze rasz zamknac i dopiero sie rozpedzic, ale fizycznie do gory wyjedzie.

czyli to normalne, u mnie tez do gory jedzie tylko ja “odciaga” na zewnatrz. Zdziwilo mnie to bo w zadnej poprzedniej bmw tak nie mialem. No ale poprzedniczki mojej 6 mialy normalne drzwi z ramkami i tam szyba jest prowadzona od poczatku do konca.

Może ktoś ma doświadczenia jak wyregulować te szyby. U mnie już przy 80-100km/h jest już straszny szum. Czy to kwestia regulacji samych szyb na prowadnicach, czy może całych drzwi. A może to kwestia już uszczelek które nie są pierwszej nowości.

Wojtek

trzeba pokombinowac na poczatek z sama szyba co nie jest latwa sprawa :sunglasses: ale i tak pewnie beda swiszczec ale dopiero tak przy 140/160 to juz chyba norma :wink:

zerknij na stan uszczelki dachu w okolicach lusterka…, na pewno wygląda jakby zaatakowało ją stado gryzoni :smiling_imp:

jezeli uszczelke masz dobra to sprawdz drzwi, musza sie zamykac nie jak od stodoly tylko z takim odglosem jak w filmach i pasowac z linia auta, a dopiero potem wez sie za szybke, bardzo ladnie sie reguluje w kazda strone i jak pocwiczysz na jednych drzwiach to drugie zrobisz w moment

i to jest czego się boję po remoncie…
elementów, ktore mogą nie pasować może być znacznie więcej… :face_with_rolling_eyes:

eee tam tu sie podetnie tam podpiluje i napewno sie jakos spasuje :laughing: zreszta Kuba Twoja 6 i tak bedzie na ostroroga to my Ci juz tam wszytsko spasujemy :smiling_imp:

ja otwieralem szyber i szybe jedna przy 240 :wink: ale nie w 6 :wink: i do tego robil to kolega ja trzymalem zembami kiere:P

do tego kolega sie zalozyl ze przy 200 wystawi glowe i wystawil tyle ze nabierajac wczesniej powietrza i w okularach do nart :grinning: wygladal spoko ,glowa przy samym tyle dachu zeby mu jeje nie rozwalilo

zaklad wygral bo to bylo o 200 zl :wink: