Która [E23] ładniejsza?

Jak w temacie; jakie są Wasze opinie :question:
E23/1 czy E23/2
E23

wg mnie zdecydownie 2
nie tylko dlatego ze mam, jakbym kupowal od zera to tez 2gen..
dorzuc moze ankiete do tematu

ja mam mieszane uczucia… obydwie mi sie podobają, kazda ma cos w sobie :slightly_smiling_face: mam e23/2 ale chętnie bym przygarnoł e23/1 :slightly_smiling_face:

Ja mam 1 generacjie i nie zamienil bym jej na zadną inną
Ten nosek jest przepiekny i hrom na lusterkach :piwko:

no własnie te lusterka… a pasuję do e23/2 bezproblemowo? i wie jak one wyklądają w niej?

Mnie zedcydowanie podoba się bardziej e23/1. Nosek, lusterka :grinning: Aczkolwiek e23/2 wygląda jakoś bardziej poważnie, dyplomatycznie. Ale może dlatego że znam osobiście czarne e23/2 85r właśnie czarne w skórce, od 88r w jednym garażu pod jedną nogą…

Lusterka będę pasować po małej przeróbce, tzn. potrzebne do tego są:

wiertarka
duże podkładki
karlka techniczna (do odznaczenia dziurek)

Z tego co wiem jest po prostu inny rozstaw śrub w trójkąciku (do mojej kupiłem drzwi od cs/2)

Elektryka CHYBA taka sama.

Czy są na forum opisane różnice e23/1 i e23/2 bo pare jeszcze pamiętam :stuck_out_tongue:

Mam obie generacje i E23/1 bardziej mi się podoba :bulb:

zgadzam sie … ten sam temat dotyczy w moim przypadku e24 cs a cs1/2

chyba nie, bo e24 nie ma szerokiej nerki i kierunkow :slightly_smiling_face:

Ale ma inne rzeczy które wpływają na wygląd i klimat.
Tak na marginesie; dobrze, że stylista nie wpadł na pomysł szerokiej nerki w E24 :v:

w przypadku e24 nie ograniczylem sie jedynie do dwoch elementow ktore akurat sa takie same …

zdecydowanie E23/2 :grinning:
ale jak bym miał E23/1 to pewnie bym zmienił zdanie :stuck_out_tongue:

Zdecydowanie e23/2 dużo lepiej wygląda, pierwsza wersja wygląda tak “staro” po liftingu zyskała troszkę ogranięcia

szkoda :slightly_smiling_face:

Może i masz rację, ale chyba moim skromnym zdaniem jest bardziej bezpłciowa…

ze mną jak zwykle - im starsze tym ładniejsze :slightly_smiling_face: (samochody oczywiście)

Jak chodzi o sam wyglad to zdecydowanie E23/1 - bez dwoch zdan.

Mnie bardziej podoba się wersja przed liftingiem :wink:

Temat jest stary ale ciekawy :grinning:
Osobiście bardziej podoba mi się 1 generacja, ten nosek, lusterka, wnętrze z mnóstwem chromów - miodzio :grin:
Miałem taką z 80 roku była piękna-granatowa, chromy świetnie współgrały z tym odcieniem :grinning:
Niestety użytkowo jest duużoo gorzej, pierwsza generacja niesamowicie rdzewieje, L-jet na baranach jest awaryjny, cały czas miałem z nim problemy, skrzynia 4 biegowa :frowning:
Teraz mam 84, auto jest dużo sztywniejsze, wygodniejsze, ma lepsze zegary o niebo lepsze wyposażenie, a ładna też jest :grin: