Lampy przednie co z nimi?

Witka,

Maniek kiedyś napisał:

Czyli zewnętrzne są z jakiego bo mam pękniętą jedną… 86rok…

sam reflektor powinien pasowac od e30 ale przed 88 . srednice wszystkich lamp sa jednakowe . gorgowi bede zakladal soczewki od e30 (starego typu oczywiscie , takie jak wychodzili w 6 - bez “usmiechow” ) do ktorych zalozylem chromowane obwodki od 6 i wszystko gra . problem stanowi jedenie polaczenie lampy (umiejscowienie uchwytow) z metalowym okolarem . soczewka ma uchwyty rozmieszczone na obwodzie lecz w innych miejscach (dostosowano je do plastikowych okolarow) natomiast reflektory starego typu maja zunifikowane uszy mocujace . czyli od e28(drogowe) do e30 . z e30(do 1988) do 6 i na odwrot . nie wiem jak z e21 wersji 4 lampowej (2 lampowa byla chyba na h4). ale to tez da sie sprawdzic . jakies lampy mam jeszcze od e30 i e28 wiec sprawdze …

Hmm no właśnie powinien… o ile z 6 moge zdjąć dzisiaj.. to jeszcze z e30 do 09.97 trzeba skądś foto wziąć.

walczę właśnie z tamatem włozenia całych lamp, napiszę w poniedziałek jak poszło

lampa w cs :arrow_right: jest to taka lampa jak w e21
natomiast lampa w cs/1 :arrow_right: jest taka jak w e30 do 87 roku (bez soczewki)

jest to wizualnie ta sama lampa, różni się jedynie umiejscowieniem mocowań

kiedyś już o tym pisałem na forum :exclamation:

p.s.
a w cs/2 chyba sami się domyślacie jak jest :sunglasses:

Macias napisał

Macias napisałeś: Jest taka sama ale inna. Wg mnie nic z tego nie wynika :face_with_rolling_eyes: To taka sama czy inna? Skoro ma w innym miejscu mocowania tzn. że nie pasuje, ale jednak piszesz że jest taka jak w e30… Nic nie rozumiem :??: :??: :??: Co to znaczy wizualnie taka sama? Wizualnie z przodu czy wizualnie z przodu i z tyłu? Ale mocowania są umiejscowione inaczej czy gdzie indziej, czy mają inny kolor?

chyba nie rozumiesz zasad interpunkcji:

lampa w cs jest taka sama jak w e21
lampa w cs/1 jest taka sama jak w e30 do 87 roku (bez soczewki)

lampa dp cs’a i do cs/1 jest to od przodu wizualnie ta sama lampa (nacięcia i numer na szkle jest taki sam), różni się jedynie umiejscowieniem mocowań (są one w innych miejscach) względem osi pionowej lustra

teraz jasne :face_with_rolling_eyes:

Macias napisał

Czyli nie można kupić lamp od e30 bo będą pod kątem… nie można tak napisać? Czyli dobrze zrozumiałem a interpunkcja akurat chyba nie bardzo ma tu znaczenie :grin:

przecież masz cs/1 :question: :face_with_rolling_eyes:

a może kot chce sobie walnąć soczewki i np walnąć ksenon … skoro pyta to nie wie :sunglasses:

Nie nie nie, zadnych zmian!

Nada nie wiem czy mogę kupić świata od e30 wąska lampa (mijania) skoro mają inaczej zaczepy, ale są wizualnie takie same :grin:

mi Maniuś kiedyś przysłał od E30 i wczoraj wstawiłem, zostawiłem mocowanie oryginalne wymieniłem całą częćć od długich i klosz od mijania. można wszystko rozebrać do czynników pierwszych i dopasować do oryginalnego mocowania od e24. ( ksenonik oczywiście pozostał )

black hella xenon … tego w 6 jeszcze nie bylo … :slightly_smiling_face: a jak to swieci na droge :question:

swieci zaje… wymaga jeszcze małej regulacji bo ustawiłem trochę za nisko , ale wygląda fajnie i fajnie świeci.

cs1:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=5361&mospid=47199&btnr=63_0077&hg=63&fg=05

Trójka e30 wąska lampa:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=1051&mospid=47249&btnr=63_0071&hg=63&fg=05

Czy mocowaniem nazywacie to co zaznaczyłem mała strzałką na rys 1, czy to co dużą strzałką, co się nazywa okula? Bo jeżeli to co na myślę to skoro jest inne to nie ma jak bez kombinacji alpejskiej tego zamontować…

Takie porównanie: Czy bbs rs od mercedesa i bmw są takie same? Tak, takie same różnią się tylko mocowaniem… Czyli wyglądaja tak samo ale absolutnie nie da się ich zamontować. Chyba że kombinacja alpejska wchodzi w grę.

duza strzalka . okolar i preciki mocujace zostaja i zmieniasz gola lampe .

Dziękować :piwko:

tak wynika z rysunku . jakis czas temu przymierzalem ale nie pamietam juz dokladnie (zrobily mi sie dziury w pamieci) z tego wzgledu ze mialem lampy od e30 (stare i nowe) e28 jak i od e24 wczesny cs i cs1 . odnosnie realoem znalazlem juz kilka niezgodnosci rysunku z wygladam rzeczywistym wiec mu nie ufam na 100% . dzis szukalem lamp od e30 i nie znalazlem (nie pamietam co z nimi zrobilem) wiec zanim kupisz jeszcze sie upewnij . ja tez sprobuje jeszcze poszukac i sprawdzic co i jak bo pewnie nie jestes jedynym chetnym na wymiane lamp w 6 . :piwko:

Moja sześć dzisiaj wraca do lakierni więc nie wyjme lamp, ale na Alledrogo.pl sa do wąskiej lampy - mijania używki po kilkanaście (tak kilkanaście) złotych, więc można sprawdzic czy pasi i dopiero kupic nowe.

Dzięki Maniek (ciekawe skąde te dziury, przecież mieszkasz przy zachodniej a nie wschodniej granicy :laughing: )

no wlasnie … stad do holandii calkiem blisko … :slightly_smiling_face:
bokej kupowal chyba w intercarsie nowe po 21 zyla wiec troche przegieli z uzywakmi po kilkanascie … :slightly_smiling_face: