Listwa od tylniego zderzaka

Witam!
wreszcie dostałem listwę której mi brakowało. Nie jest ona w cudownym stanie, ale mam czas jak i cierpliwość zeby zrobić tak aby była jak najładniejsza. Co do chromu jak go wyjąć bez wiekszych zgrzytów po to zeby wyprostować i nakleic tą taśmę chromowaną lub listwę chromowaną zalezy co będzie lepsze,a pozniej włozyć bezkolizyjnie? I druga sprawa ma rysy na palstiku.. macie pomysł jak je uzupełnic, całkowicie zniwelować?aby nie było to widoczne. Myśle nad jakims silikonem czarnym(ale raczej to będze mocno widać) lub tez szplachlą i polakierowaniem całego plastiku…ale także nie jestem pewien efektywnosci tego… macie jakies idee?

Czuje się zobligowany doradzić ponieważ listwa jest odemnie :slightly_smiling_face:
Szpachlą sam kiedyś próbowałem, marny efekt i jeszcze gorsza trwałość, odpadło po 4 dniach na dodatek nie dało się resztek szpachli do końca usunąć :frowning:
Udało mi się plastikiem do uzupełniania ubytków w nartach (nie mylić z woskiem ) :exclamation:
Dostaniesz to w sklepach sportowych, najczęściej jest w kolorze czarny matowy :grin:
Jest to w postaci laski, zapala się to na końcu i kapie rozgrzanym plastikiem w odpowiednie miejsca a potem można polerować papierem ściernym (na narcie robi się to innymi ale drogimi narzędziami)
Najlepiej przetestuj to najpierw na innej listwie, lub jakimś plastiku :grinning:
POWODZENIA :pa:

Bede próbował róznych rzeczy :slightly_smiling_face:

Własnie dzis spróbowałem listew chromowanych na allegro… są za wąskie i chrom jest niczym twix teraz :)ciekawie to dośc wygląda… następna próba będzie z folią…

Ale taką aluminiowa :question:
Chyba nie :exclamation: :exclamation: :question: :question:
Z tego co kojarzę to akurat chrom wymagał tylko prostowania minimalnego, ja bym nic z nim nie robił :grinning:
A co do folii to jest fajny patent na rdzę na chromach:
Dużo foli aluminiowej do pakowania spożywki, butelka coli (2l).
Lejemy colę na zderzak trzemy folię jak papierem ściernym, powoli cola rozpuszcza rdzę, a mu nanosimy resztki aluminiu na zdrową stal :grinning:
Próbowałem, miałem dwie kropki na tylnym zderzaku, 3h to trwało, ale efekt niezły, trzeba wiedzieć gdzie patrzeć, aby zauważyć :grinning:
Polecam na malutkie kropeczki, ale najpierw sprawdzie czy z drugiej strony nie ma masakry,
a ta “kropeczka” jest wierzchołkiem góry :stuck_out_tongue:

tak własnie taka listewka do chromo-tjuningu, ale to jest shit niewarte zachodu. W chromie jest dziura, a jej nie chce:) wiec cos chce z tym zrobić. Zobaczę tą folię… kiedys widziałem nerke obklejona tą folią i nie mogłem rozpoznać czy to chrom czy folia, dopiero było widać w jednym miejscu bo było małe zagięcie.. troszkę pracy to wymaga ale całkiem ładnie wygląda. Zapytam sie znajomego jak teraz ta nerka wygląda po pół roku jeźdzenia.