Tak sobie zaglądałem do Allegro i trafiłem na dział “MAGNETYZERY” (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39222050). Kiedyś bardzo drogie teraz jakby tańsze.
Nie wygląda to może za ładnie, cziekawe też czy od wibracji silnika nie przecierają się przewody ? I jeśli oczyszcza silnik i układ chłodzenia to czy zaczną się przecieki
Jeśli to działa to może warto. Patę kucy wiecej i 20% paliwa mniej . Zastanawiam się może nad zaistalowaniem u siebie, ale czy warto ???
Ja jakos w te magnetyzery nigdy nie uwierzylem, ale nie mam juz gazu i kazdy sposob na male zmniejszenie kosztow na paliwo byly mile widziany, jesli ktos ma jakies pozytywne (byle szczere) doswiadczenia to tez chetnie sie cos dowiem.
Panowie ja wam coś powiem. ZAjmowałem się sprzedażą magnetyzerów na allegro przez ponad rok, kiedyś napisałem nawet posta o tym ale niebyło chętnych. Teraz zakończyłem już to robic.
Szczerze Wam powiem że to daje efekty, ja mam u siebie ,wykonany własnoręcznie (takie same jak sprzedawałem) wielu klientów było bardzo zadowolonych i przyjeżdzali do mnie po większą ilośc na inne swoje auta bądz dla znajomych. U mnie w BMW magnetyzer zmniejszył spalanie o ok 1 litr na 100 km. W zimie spalanie wraca do pierwotnego ale z oczywistych powodów natomiast w lato pali mniej. Silnik równiej pracuje, i żeczywiście się oczyszcza Także polecam
magnetyzer miałem i już nigdy nie będę miał. samo założenie magnetyzera tzw. przepływowego ogranicza swobodny/oryginalny przepływ benzyny w przewodzie. Ja odradzam, ale każdy ma swój rozum:) wolałbym juz osobiście wydac kasę na filtr powietrza KN.
a ja jak slysze cos o magnetyzerach to wolal bym sobie wydac ta kase na browar i jakos nie wieze w spalanie mniejsze o 1 litr niech pali wiecej mam to gdzies bo ten model tak ma on poprostu musi palic swoja ilosc benzyny i tyle amen
Proszę przeglądać forum, bo temat był już poruszany…
Miałem magnetyzery i to tylko wyrzucenie kasy. Poza tym żaden profesjonalny warztat tuningowy nie stosuje magnetyzerów.
Adam, faktycznie było, musiałem zrobić literówkę przy szukaniu .
Im wiecej czytam w sieci, tym szybciej mi przechodzi .
Ponoć M. wynależli helmuci żeby nie było widać spalin za myśliwcami, a ja lubie mój “rasowy” dymek…
tu jeszcze link do forum fachowców od tuningu…
Zakładałem kiedyś magnetyzer do GTS-a w celu sprawdzenia (Pożyczył mi dobry koleżka).
Pojeździłem tydzień czasu i nie widziałem ani spadku spalania ani wzrostu mocy ale… spaliny faktycznie wyszły czystsze.
kto by sie tam spalinami przejmowal po na szych drogach i tak jezdzi jeszcze milion kamazow czy jakis takich zlomow co jak gaz depna to swiatu bozego nie widac bo taki dym idzie z wydechu wiec taka mala mgielka z szochy to jest nic