Mocno odbijający pedał sprzegła

Mam nowy docisk, tarcze, łożysko wyciskowe, siłowniczek hydrauliczny oraz wnętrze pompy sprzęgła, płyn oczywiście świeży, a pomimo to pedła chodzi dość ciężko i mocno “sprężynuje”

Cieżko jest ruszać bez szarpania, poza tym po przejechaniu Krakowa (korki/światła) boli mnie stopa :face_with_rolling_eyes:

Co robić :question:

Ja tam polecam automat :slightly_smiling_face:

Dobra myśl :u:

trzeba zaczac rowerem jezdzic :v:

Ale tak na powaznie, u mnie jest prawie to samo czyli potrzeba sporej sily zeby wcisnac i popuscic sprzeglo ale odbywa to sie plynnie bez zaciec…w korkach np. w Wwa MASAKRA aaa juz nie wposmne Minsk Mazowiecki przejechac …Adam cos mi kiedys tlumaczyl, ze moze brakowac jakiejs sprezyny wspomagajacej prace pedalu sprzegla…!? wiec nie wiem sam do konca o soo chodzi.

Powiem wam, że jakby teraz kupował 7, to napewno z automatem :grin:
Starzeje się :face_with_rolling_eyes: :laughing:

Hmm, sprężyna wspomagająca, to jest możliwe, musze popatrzeć, dziś moim autem przejechał się Tymon, i podobno u niego sprzęgło chodzi lżej… będzie trzeba znaleźć różnice :sunglasses:

albo nie masz owej sprężyny, albo musisz pochodzić trochę na siłownię :laughing:

siedem z automatem, a feeee :grin:

Myśle że wystarczy samo chodzenie :grinning:

Najbardziej “feeee” jest 745i :grin: :grin:

Czemu?

745iA

Spręzyna wspomagająca - na rysunku nr 12

siedem z manualem, a feeee :sunglasses:

witam!
mam problem ze sprzegłem w 6.
wcisnąłem pedał sprzęgła i został w podłodze. nie cofną cie a sprzęgło nie było wysprzęglone.
najlepsze jest to że pociągnołem pedał ręką do góry i wszystko sie naprawiło auto jezdzi biegi sie zmieniają bez problemów.
co to jest za feler czyżby docisk był zużyty ?
proszę o pomoc i z góry dziekuje.

Może coś się dzieje z wysprzęglikiem przy skrzyni biegów ( takie małe ustroistwo w kształcie walca - dostęp tylko od dołu, z tego co pamiętam to jest mocowany na dwie śruby)

Na dwie nakrętki na klucz 13mm :wink: