Most

Mam most ze szperą na małej głowie (jeżdził w E30) i ma dziwną flansze długą i o mniejszej średnicy wieloklina, cała reszta i z dużych i z małych głów czy ze szperą czy nie wygląda tak jak ta obok, jesli ktos posiada takie flansze przystosowane do półosi do 6 to poprosze 2 szt.

masz numer części coby sprawdzić gdzie występowały ,mam mały zbiór mostów może by ci coś podpasowało

Male silniki jezdzily z flanszami malej srednicy ale nie wiedzialem , ze wieloklin byl dluzszy… a duze flansze z pewnoscia mam. Moge Ci dac w weekend klucz do garazu to sobie podjedziesz wymontowac :stuck_out_tongue:

Już się dowiedziałem, że dłuższa jest tylko z jednej strony (bo to szpera odśrodkowa :face_with_rolling_eyes: ) ale będzie z ty kłopot bo do 6 chyba takich nie było :confused:

Szpera odsrodkowa jest zapewne z iX-a , jak dla mnie to kompletne byleco.

Ta szpera w ogole nie spelnia takiej roli jak cierna, ze kolo nie zaczyna sie slizgac, tylko w momencie kiedy juz bardzo sie slizga przenosi troche wiecej momentu na drugie. Temat jeszcze wzglednie funkcjonuje na sniegu czy w blocie, na asfalt moim zdaniem szkoda zawracac sobie glowe.

no nie zupełnie tak działa :grin: jak ruszasz spokojnie to praktycznie jej nie ma, a jak od razu dasz w pedał, to wtedy blokuje koła prawie na 100%, ale masz rację, że jest nieobliczalna w swoim działaniu i ciężka do wyczucia :face_with_rolling_eyes:

Tyle że ta ponoś jest składana i wzmacniana przez Myszkierów, więc może będzie się zachowywała lepiej , mam ją teraz z przełożeniem 4,27 więc na GSMP będzie git :stuck_out_tongue: