http://www.bmw628.republika.pl/
to moje 6 ktore kupilem kilka miesiecy temu od czlowieka z warszawy
w niedlugim czasie wyprostuje sprawe z papierami i ruszam z genaralka
hehe szczesliwego nowego roku
prawdziwe zdjęcia ![]()
Czeka Cię strasznie duży nakład pracy, pieniędzy, czasu i najważniejsze chęci. Jak Ci się uda stawiam flaszkę
pozdrawiam ![]()
za jakies 15 18 miesiecy wybieram najlepsza flache jaka bedzie na skladzie w monopolowym
narazie czekam na info o konkretnych zakladach chce reszcie zabrac sie do pracy
wedlug mnie cala w tym frajda kupic cos co iinni uwazaja za zlom i zrobic z tego klasyke
kasy i zapalu nie braknie problem w specjalistach gdzie sa fachowcy tu mam lamigowke na podkarpaci skad pochodze jesli chodzi o samochody zabytkowe to jest totalne dno nic sie nie dzieje w tym temacie jest kilka malyc klubow jest bardzo dobry warsztat ktory odnawia wloskie maszyny prawdopodobnoe moj seat850 tam powedruje ale tak poza ty nic sie tu nie dzieje
trza ruszyc w polske
Życze dużo wytrwałości bo będzie potrzebna a pięniążków chyba jeszcze więcej
Powodzonka. Wydaje mi się że to dobre auto do odnowienia jak tylko wyprostujesz papierki. Warto by pogmerać za oryginalnym VIN’em i odmalować auto na pierwotny kolor (czerwony?). W uk znajdziesz na pewno ładny komplet skóry do wnętrza a i te można przywrócić do ładnego stanu. Będę kibicował:)
No no, będzie co robić… ale nie jest to temat nie do przeskoczenia. Niestety kasa to nie wszystko, bo na pewno potrzebny będzie Twój stały nadzór nad postępem prac, a z tego co piszesz będziesz daleko od swojego autka… Same przelewy na konto firmy remontowej mogą nie wystarczyć… Życzę powodzenia i nie krępuj się przyznać jak coś nie wypali - sory za szczerość ale przerabiałem podobny temat i nie było różowo. POWODZENIA !!!
dzieki za opinie licze sie z tym ze moze co nie wypalic
wlasnie to jest najgorsze ze bede daleko i nie bede w stanie nadzorowac zawsze ale jak juz zaczne remot to postaram sie wpadac do kraju jak najczesciej moze raz na 2 3 tygodnie i dopatrzec sprawy
wiec tu pytanie do forumowiczo czy znaja zaufane zaklady z doswiadczeniem ktore zajmuja sie takimi samochodoami
jak ktos ma jakis konkretny adres zakladu prosil bm bardzo o informacje
juz pewien zarys pracy mam napewno to nie bedzie wygladac tak ze ja sle kase a zaklad robi ,nie ja chce w jakims stopniu tez byc zaangagowany w remont i bede jak najczesciej sie da
w marcu planuje start
idzieki za opinie i czekam na dalsze wskazowki i adresy dobrych fachowcow
mam putanko ile dałes za ta 6
bo sam zamierzam kupic cos podobnego do remontu
pozdrawiam
Łukasz
Co to jest 628 na gazniku??? to ja chyba znowu glupi jestem…
MIłosz ta szócha ma namieszane z papierami przeokrótnie.
Wg mnie to nie 628 ino 630 CS chyba że ktoś silnik zmieniał na gaźnikowy. Ale zagadka to rocznik - bo 630 cs robili do 1979 roku a 1980 zaczęli 628. Namieszane jak w mikserze ![]()
No wlasnie, z tego co wiem 628 produkowano tylko jako CSi i tylko z wielopunktowym L-JETRONIKIEM, zmienil sie tylko raz komputer z kolektorem dolotowym, po zdjeciach powiedzialbym ze to 630CS.
oglądam zdjęcia szuchy ryby - i powiem że jestem przerażony
zapuszczone auto strasznie - jakoś czarno to widze
jakaś porządna fleja musiała mieć to auto ![]()
Lub kilku super właścicieli — “naprawiali” tanim kosztem i oby do przodu - niestety tak to wygląda - polska się znaczy ![]()
Oby Ryba nie skończył tak jak James –
Przerabiam cały czas temat gażników i z tego co już wiem wynika, ze były silniki 2.8 z gażnikiem w E12 i E23 oraz 3.0 w E23 i E24, więc nie bardzo można stwierdzić ze to 630CS.
Pytanko: Gdzie masz zamontowaną pompę paliwa?? bo nie moge sie z tym połapać.