Nadkola

Czesc,
Ktos kiedykolwiek myslal/robil/zrobil nadkola do e24?
pzdr
K

jak, co, gdzie :??:

ja chyba kilka razy myslalem…

Ja troszkę więcej razy niż kilka :face_with_rolling_eyes:

Ja bym nie ryzykował

chodzi o to zeby zabezpieczyc blotniki :laughing:

Wystarczy zabezpieczyc, sciagalem teraz 2 blotniki z 6.
Masakra jak ktos je montował, na wszystkich łaczeniach w nadkolu guma, baran, wosk.
Mocowanie do progu tak samo.
Nie moglem wyrwac.
Nawet na rantach pod maska, dał jakies g…o na spoine, cos jak kit jakis czy cus :grin:

W tym momecie wypada powiedziec : Dziekuje :laughing:

Trochę się zorientowałem w temacie i sprawa wygląda następująco: po rozmowie z firmą która robi takie rzeczy jak osłony pod silniki, nadkola itd itp odstawiam im samochód celem dokonania pomiarów, dopasowania itd itp. Mają tego od groma i może z czegoś podejdzie, albo trzeba będzie minimalnie przerobić. Koszt takiego nadkola wynosiłby ok 80-100 zł za sztukę, osłony pod silnik nie wiem dokładnie, ok 200. Zrobienie formy to ok 3000 za sztukę czyli porażka… Gdyby akurat się okazało, że coś spasuje i to bez przeróbek, cięcia, gięcia i ogólnej masturbancji z tematem ktoś jest zainteresowany zakupem?

Podobno nadkola montowane w audi a6, ostatnim modelu, są z jakiegoś miękkiego, formowalnego materiału. Podobno może mogły by pasować. Gdzieś taką plotke słyszałem. Ale ręczyć nie ręczę.

właśnie o to chodzi że firma z którą rozmawiałam robi sama nadkola i osłony do popularnych aut: pewnie kupują jeden oryginał i robią formę do wtryskarki i wychodzą “wysokiej jakości zamienniki”, jak zwał tak zwał. Nie mam samochodu na miejscu bo od ręki bym do nich pojechał żeby coś dopasowali. A nóż widelec :slightly_smiling_face:

Generalnie Audi sa z jakiegos miekkiego, formowalnego material wytwarzane… :slightly_smiling_face: Pfuj!

Jak przetestujesz coś z pozytywnym rezultatem, to ja się bardzo poważnie zastanowię, bo też mi to po głowie chodzi. Powodzenia! :grin:

Audi - wróg:D:D

jak cos jestem chetny na nadkola.. audi tez z bawarii wiec sasiad..

Ja i Pawel mamy zalozone orginaly z e34. po malych modyfikacjach opalarka - polimer bardzo latwo sie modeluje po podgrzaniu :bulb: