nie pali na dwa gary

Witam

po dwóch latach odpaliłem moje autko :slightly_smiling_face: było ok chodziło równo i przyjemnie mruczał :slightly_smiling_face: ale teraz po tygodniu jest dupa pali mi tylko na 4 gary dwa pierwsze od chłodnicy nie działają :frowning: iskrę na świecach sprawdziłem - jest na każdej !
oczywiście olej filtry itd wymienione - paliwo dochodzi

POMOCY co to może być ??

ps.dodam że mam gaźniki

pozdrawiam Piotr

Sprawdź sprężanie i zrób próbę olejową.

dzięki :slightly_smiling_face:
dzis będe sprawdzał ciśnienie a tak przy okazji dowiedziałem się ze to podobno norma jest w BMW ze dwa pierwsze cylindry się “przegrzewają”
co wy na to panowie ?

raczej dwa ostatnie :v;

eeee to chyba jakis mit … dawidek nigdy nie skarzyl sie , ze mu sie cos przegrzewa :laughing:

i ciśnienie sprawdzone na wszystkich cylindrach i jest OK wszędzie równe :slightly_smiling_face: jeden problem z głowy

sprawdz zawory , wtryskiwacze , uklad zaplonowy , lewe powietrze spod uszczelek kolektora (ale tu cylindry powinny sie odzywac przy wyzszych obrotach) .

wtryskiwacze ?? :u:

no tak to przeciez gaznikowiec … a przy gazniku to raczej ich nie ma :sunglasses: i tak sobie wlasnie pomyslalem czy to nie wina gaznika . moze jesli jest mozliwosc aby zamienic je stronami (bo sa chyba 2 ?) . bedzie wtedy wiadomo co sie dzieje .

hmm z tego co wiem … to w 630CS jest jeden gaźnik … no chyba że kolega swapa robił… :sunglasses:

kolega nie spawał gaźnika :slightly_smiling_face: przynajmniej nic o tym nie wiem :slightly_smiling_face:
a z tego co się orientuje to jest jeden podwójny :slightly_smiling_face:

oczywiscie ze jeden ale kolega piotr napisal ze ma gazniki wiec … a bywaly na forum juz 630cs-y z wtryskiem wiec nigdy nic nie wiadomo :sunglasses: