Na chwile przed padnięciem forum - bootsy dał ogłoszenie, że sprzeda Felgi ALPINY 16’, 2szt 7’ i 2 szt. 8’
skontaktowałem się z nim - bo jak wiecie szukałem takich właśnie felg. Bootsy - miły i konkretny człowiek - dogadaliśmy się - felgi wysłał w piatek - a ja już miałem w sobote (Bielsko-Biała - Koszalin - strasznie szybko - firma OPEK) - no bootsy nie czarował - uczciwie powiedział że felgi są do renowacji (czyli lekkiego prostowania i malowania) więc nie oczekiwałem cudów, w końcu felgi są z 1978roku. No ale musze powiedzieć, że felgi mają chromowane dekielki i emblematy ze stary logiem ALPINY. ![]()
W Środe z Krzysiem-Oponką zawiozłem je do Człuchowa - firmy zajmującej się tym - będą wyprostowane - wypiaskowane - pomalowane.
Odbiór w podkoniec przyszłego tygodnia. ![]()
PS.
Bootsy - przepraszam że nie zadzwoniłem i nie potwierdziłem ci odbiór felg - przez przypadek wykasowałem maila z twoim numerem - a forum nie chodziło. ![]()
nie wiem co ta Alpina w sobie takiego ma, że ludzie jej pragną…
Gratuluje zakupu ![]()
A jak wyglądają koszty renowacji ![]()
Cena zakupu felg z przesyłką (za pobraniem) - 1050zł, zaś za renowacje felg zawołali 650zł. Cóż marzenia kosztują ![]()
Witajcie
gratuluję Marku, jak słusznie padło stwierdzenie powyżej, Alpina ma w sobie coś, co użytkownicy śmigiełek pragną. Sam mam takowe felgi, zdradziłem je na rzecz 17", jednak jak odnowię 16" wracam do nich.
Hmm tak naprawdę nie jestem pewien czy 16-tki miały kiedykolwiek chromowane osłonki piast, jesli jesteś ortodoksyjny
sprawdzę na forum Alpina Gemeinschaft
Gratuluję zakupu Panie Marku, piękne felgi … cieszę sie ze wszystko pasuje
[quote]
“Hmm tak naprawdę nie jestem pewien czy 16-tki miały kiedykolwiek chromowane osłonki piast, jesli jesteś ortodoksyjny sprawdzę na forum Alpina Gemeinschaft”
Miały miały(!) Mam je w oryg. dokumentacji alpina chronik pierwotnie występowały w E23 (naprawdę) i w e24 I serii. Niestety nie posiadam skanera więc nie rozwieję wątpliwości niedowiarkom.
Firmy kurierskiej OPEK natomiast nie polecam. Kaski nie mam do dziś ![]()
no co do kaski i firmy kurierskiej to chyba nic dziwnego ![]()
a to łobuzy
pieniądze dałem kurierowi do rąk własnych - interweniuj w siedzibie tej firmy - przecież to jaja - paczke potrafią przywieźć z drugiego końca Polskie a pieniędzy już nie
Nalicz im odsetki ![]()
dla niedowiarków - oryginalne dekielki ALPINY:
Mój kumpel który przywozi fele a potem je wysyła po polsce, potrafi czekać i dwa tygodnie na kaske od kuriera ![]()
Gratulacje ![]()
Mam nadzieje, ze za jakis czas tez uda mi sie cos takiego zalatwic
Gratuluę ![]()
Piekne felgi ![]()
Toż to pół darmo ![]()
Jak z jakością tej usługi ![]()
Mógłbyś napisać w jaki sposób zostan one odnowione ![]()
Bardzo to mnie ciekawi, a cena 650zł wydaje siębardzo niską ![]()
hehehe - felgi wróciły z renowacji - zostały wyprostowane, wypiaskowane ze starego lakieru (ktoś chyba pędzlem malował), pomalowane piecowo.
Krzyś - Oponka sprawdzał na wyważarce - prościutkie - lakierek super (no można się przyczepić w paru miejscach). Teraz zostało mi tylko odmalować środek na czarno - znaleźć 1 nowy dekielek i skombinowac nowe naklejki z Logo Alpiny - bedzie z tym problem - gdyż to jest stare logo. ![]()
Koszt felg 1050 + 650 renowacja - wychodzi lekko ponad 400 euro - za tą cene to nie ma nawet felg do renowacji u wroga - ostatnio się pojawiły za … 800 euro ![]()
Czekamy na fotki ![]()
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=69041759
znalazłem taką aukcję ale na gg go teraz nie ma
Niena pisał tylko jakie logo jest na tych zaślepkach, bo Marek potrzebuje starego.
wiem, prawdopodobnie to nowe logo i całkiem inne dekle ale to zawsze jakis trop ![]()
złapałem kontakt i podobno nowe… ![]()