Obniżenie e23

Chcę obniżyć swoją 7 tylko nie tak że wezmę piłkę do metalu i ciachnę dwa zwoje, tylko tak żeby było tak jak ma być.

Czy są wogóle niższe sprężyny dostępne :question: czy musze amorki wtedy zmieniać :question:

Pewnie, że są poszukaj w necie.

ja w swojej mam obnizone ( pierwsza siedem kupiłem co była po jakims profesjonalnym tiuningu silnik 2,8 jezeli wierzyc papierom miał 220KM
i zawieszenie miała własnie obnizone )
komfort jest troszke nizszy ale zato jazda w zakretach to czysta przyjemnosc :grinning:

Swoją 745 obniżałam u Adama. Namówił mnie na żółte bilstein’y i sprężyny firmy jamex. Dla mnie rewelacja :bulb:

jaki koszt calej metamorfozy?

Nie pamiętam, bo przy okazji było dużo rzeczy naprawianych/wymienianych na nowe…a co :question:

a chec znania kosztow zrobienia zawiechy w e23 :slightly_smiling_face:

podbijam temat.. pytam teraz o obnizenie samego przodu nieco.. zeby nie bylo ‘tradycyjnego’ wystawania paszczy rekina w gore tylko lekkie opuszczenie przednich nadkoli.. jakie sprezyny zeby nie zglebic za bardzo a zniwelowac nieladny przeswit z przodu?

Kupisz u tego gościa jamex’y obniżające 30mm
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=656103

widze ze calkiem tanio. dzieki

zalew daj znać co i jak i za ile

wyslalem pytanei do goscia o e23 -30mm, czekam na re.

jaki bylby koszt -30mm do bmw e23?

Jamex -35mm 389zł

Przody E23 są dość wysoko więc jak obniżysz 35mm, to myślę, że będzie ok :exclamation:

dzieki :slightly_smiling_face: po nowym roku pewnie sie zaczaje na ten zakup, estetyka obnizenia przodu przyda sie przy moim nowym misternym planie jesli chodzi o kola :stuck_out_tongue:

Tak właśnie się zastanawiam ile jest obniżona moja ?
Poprzedni właściciel obciął sprężyny… :lup: i teraz przy skręconych kołach w lewo
strasznie zgrzytta.
To była dygresja…
Generalnie ja zachaczam skrzynią o prawie każdego padłego glinę…
Czy przy 35mm też tak nie bedzie ?

po tym jak wrzuce na swe osie to co wlasnie prawie juz kupilem, to padle gliny i tak bede przejezdzal z predkoscia 3km/h chyba :grinning:

Nie będzie, bo spręzyny tuningowe są twardsze, a seryjne miękkie.
Co za mania obcinania seryjnych sprężyn :question: :lup:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=41999
akurat o e28, ale sa fotki jamexow itd