Witam!
Mam dość dziwny problem z obrotomierzem, nie działa
ale zaczyna działać powyżej 5tys. jak oboty spadna to znow nie działa…
macie jakies sugestie?
Pozdrwaiam
Witam!
Mam dość dziwny problem z obrotomierzem, nie działa
ale zaczyna działać powyżej 5tys. jak oboty spadna to znow nie działa…
macie jakies sugestie?
Pozdrwaiam
Mam podobny bół z prędkościomierzem ![]()
Masz wyjscie z zegarów na linkę czy na kabelek??
jak na elektryce, to rozbierasz zegary, masz w środku 2 takie czerwone “paluszki”. Trzeba je wylutować.
Zamiast nich musisz wlutować normalne baterie. I obrotomierz działa.
Przynajmniej w E30. Zawsze można spróbować.
Jak nie chcesz knocić po zegarach, to kup w sklepie elektronicznym kieszeń na 2xAA, potem wlutuj do zegarów długi kabelek, <nie pomyl + i → połącz z kieszenią i gotowe. Wkładasz baterie do kieszeni, kieszeń wsadzasz za zegary i działa. Po jakimś roku, baterie Ci umra, wiec kulturalnie zmieniasz na nowe.
U mnie w E34 działało.
Koszt??
2xAA
Kabelek 0.5 metra
kieszeń na baterie AA
Chęci
Lutownica
Ale ciekawi mnie jeszcze to, że on działa jak silnik chodzi na obrotach powyzej 5tys. Czy jeżłei te bateryjki były by nie OK to czy tak by sie działo? Ispekcja i oil service skasowałem bez problemu tak jak w instrukcji wszystko zadziałało…
Pozdrawiam Mati
Bateryjki nie maja nic do obrotomierza, jedynie jak ze starosci wyleja to moga zniszczyc plytke i uszkodzic zegary, natomiast wszystkie wskazniki z suchymi ale niedzialajacymi bateryjkami chodza bez zarzutu nie liczac OIL SERVICE oraz INSPECTION.
U mnie było odwrotnie. Działała inspekcja i olej, a obrotomierz i temperatura umarła. Po tym jak wlutowałem baterie, wszystko chodzi jak nowe.
MIŁOSZ, a jak jest z ekonomizerem? inspekcja juz przestała działać. Możliwe że bateryjki dezaktywowały ekonomizer?
Pozdrawiam
radek
Odbiegajac od tematu czy to jest wina baterii, uwazam ze powinny byc akumulatory a nie baterie (w obudowie zwyklych paluszkow oczywiscie). A naprawe plyty zaczalbym od przeczyszczenia i przelutowania - w E28 pomoglo mi to na dziwne zachowania temperatury i klopoty z inspekcja.