Mama dosyc powazny problem , mianowicie wykonczyla mi sie skrzynia biegów w mojej 6 jest dosyc nie typowa odwrotna jedynka, i 6 biegami do przodu , wsteczny jest standardowy jakw kazdym bmw
biegi niby wchodza ale strasznie ciezko tak 2 rekami i mocnym szarpnieciem , jak wejdzie bieg( tylko 1,2,3, ) to i tak nie jedzie normalnie tylko tak jak by byl zaciagniety reczny , dyfer, wal sprawdzalem , sprzeglo tez
podobno w 745 e23 , m5 e28 , niektóre pierwsze e34 M5 , 540 e34 byly takie skrzynie ??albo podobnie zdubowane
czy da sie kupic jakis zestaw naprawczy do takiej skrzyni ?co tam moglo sie rozp…
mam juz załmke , bo najpierw jak ja kupilem padl dyfer niby nie sam z siebie no ale padl , teraz skrzynia
Kokolono mam nadzieję że to prima aprilis
M5 e28 ma inną skrzynię 745i także… a olej? może spróbuj zmienić koszt żaden a może ostatnio wymieniany 20 lat temu…
Życzę rychłego powrotu do zdrowia Twojej skrzyni.
Gdyby zabieg nie pomógł… to gorzej
Te skrzynie były produkowane w kilku wariantach. Najpopularniejsza to getrag 260cr i 265cr.
Nie powinno być żadnego problemu z naprawą. Módl się żeby to nie był getrag 280cr bo będzie bolało kieszeń. Tak czy inaczej napisz dokładnie o którą skrzynię chodzi będzie łatwiej coś doradzić.
Kokolino słuchaj tu jest skrzynia ALPINY do sprzedania http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=95807552
Może ci to w czymś pomorze a i tą tapicerę wezmę od ciebie tego bagażnika ale to na GG pogadamy
niestety panowie to nie zarty , a wracajac do tej predkosci to jestem pewien ze to ja dobilo , skrzynia chodzila rok od czasu jak mam auto , i nic nie dzialo sie , dopiero jak rekordów predkosci mi sie zaczelo chciec , teraz jest tak jak mówilem biegi wchodza 2 rekami ale i tak autem nie jezdze , co do skrzyni , nie mam pojecia gdzie taka trafic , 5 biegowa ma kolega alpiny , i 700 zl chce za nia , wiec jak nei znajde jakiegos naprawdczego zestawu albo takiej samej to kupie ja
wczoraj wyciaglem skrzynie , 2 lozyska sie zatarly razem z obudowa byly az fioletowe , olej byl , wprawdzie nie max stan ale duzo wiecej niz minimum , mam skrzynie 5 biegowa tez alpiny od e28 jutro wsadze i zobaczymy jak bedzie szucha jezdzic