Pilnie potrzeba końcowy tłumik do E23

Siema.

Mojemu wujowi padł tłumik końcowy w 732i z 1985r.

Proponują mu Bosala za 650-750zł. Czy są jakieś inne opcje na taki tłumik? Taniej , drożej, może gdzie mam mu poszukać? W grę wchodzi tylko nowy.

Spawa pilna bo samochód służy na co dzień.

z góry dzięki !

jak chce polatać długo i bez problemowo to tylko boysen - ale taki kupi tylko w ASO … :sunglasses:

7 lat temu dorobił wujo na chłodnej… Tak, SIEDEM, teraz sie rozleciał… a teraz już tłumików chyba się nie dorabia?

Ja parę miesięcy temu kupilem na allegro Bosala, bardzo okazyjnie.

Oj nie czytasz forum :v;

Dzięki, od dwóch dni wymieniam podporę wału (nie spieszy mi się) i psiknąlem tłumik aluminium w sprayu 650°C wytrzymałość. Końcowy z przodu między rurami miał dziurkę :frowning: znajomy mi zapsawał elektrycznie, reszta jak nowa. Aż się boję sprawdzić w ASO cenę, ale rok - dwa prześmiga na pewno :grin:

zdecydowanie HARFOWA !

albo Szpacza we Wrocławiu :grinning: - u pana Władka

Władzio wporzo gość :sunglasses:

Witam. Jutro jadę na Harfową wymienić cały układ wydechowy w 6, oczywiście bez kolektora:) Cena bardzo atrakcyjna i nawet nie chce mi się bawić w wymianę tylko końcowego. Zastanawiam się tylko jaką średnicę rur mają wstawić. Czy pozostać przy 55mm, czy też dowalić 60-65mm? Macie jakieś sugestie. Dodatkowo pytaja mnie czy chcę cichy, średniogłośny, czy głośny? No i mam dylemat:)

Weź cichy i tak będzie głośny :grinning:

:grinning:

http://www.moto.pl/tomala/index.php

to harfowa? bo tez musze w wydechu porobic

tak to to :slightly_smiling_face:

Cichy 60-65mm

z tego co pamietam to oni w ogole sa niezli magicy od akustyki wydechu, znajomek opowiadal ze koles kiedys tam podjechal z honda, ze chcialby miec efekt turbo to zrobili tak ze przy wyzszych obrotach mial swist i nawet zrobili syk zaworu upustowego..

Właśnie wstawiłem do nich swoje 6 na wymianę wydechu. Jutro opiszę wrażenia.

Jaki koszt w sumie cię wyjdzie?

strasznie duży = 500pln za rury + środkowy + końcowy z 1 roczną gwarancją :grinning:

…i, żeby nikt cudów sobie nie wyobrażał. Jest to rzemieślnicza robota, ale bardzo estetycznie i trwale zrobiona..