Może głupie pytanie ale przygotowuje części do montażu jak auto wyjedzie od lakiernika i przecieram właśnie plastik grilli i zawsze wydawało mi się ze są matowe a tu zaczynają się świecić te plastiki. Kupował ktoś nowe? Jak wyglądają te z ASO? Błyszczące? Matowe?
no kurcze … oczywiscie ze blyszczace
![]()
ktos (nie pamietam juz kto ) dostal ode mnie nowa jeszcze opakowana atrape i swiecila sie jak psu klejnoty . kazda inna jest zniszczona lub brudna ![]()
Uff! Dzięki
Już myślałem że przesadziłem z polerowaniem ![]()
Czyli do dzieła, niech się świeci ![]()
a czym i jak polerujesz
- z wrodzoną nieśmiałością zapytam ![]()
Pasta lekkościerna do lakierów samochodowych. Jak narazie wygląda nieźle i wydaje się że dość solidna powierzchnia. To zapasowy zestaw grilli więc zobaczymy po jakimś czasie jak to będzie wyglądać po zetknięciu z warunkami atmosferycznymi. W niektórych miejscach papier ścierny 2000 i woda a później 2x pasta i wygląda wyśmienicie. Jestem bardzo bardzo zadowolony z efektu jak narazie!
Kolejne pytanko, a chrapy boczne na słupku B? Matowe czy błyszczące???
Pozdrawiam!
Radziu salejesz, a tą srebrną atrapę też polerujesz czy srebrny mat będzie?
Jalece pastą K2 Ultracut, Tempo jest za mocne. Listwy boczne leciałem tempo potem ulttracut. Te na samym dole - progowe to zaczynałem od papierka 1200 na wodę!! Dużo wody! Potem tempo i ultracut.
Atrapy przegwizdana robota, ja zagrypiony byłem tydzień, to wiem skąd u Radość taki zapał (noga)
Radzio, teraz Ty mnie mobilizujesz. Dzisiaj opitole drugą.
Nie wiem o które ci chodzi? Jaśniej proszę
Jeśli chodzi o ten chromowany pasek na grillu to ciężko jest go wypolerować to jest z tego co zauważyłem metal (aluminium?) pochromowane i ta warstwa jest dość cienka. Uderzały tam kamienie etc wiec czasami warstwa jest naruszona.
Za to można ją spokojnie zdjąć tam są takie blaszki skręcone które po zdjęciu poruszają się luźno w rowku listewki. Ja tak wyprostowałem w jednym miejscu.
No ja jutro się zabieram za nereczki listwy boczne i tylne światła. D
Potem czas na przegląd uszczelek drzwiowych, mam ich kilka więc wybiorę najlepsze ![]()
W nerce są nity. Proponuję je dremelkiem lub wiertarka delikatnie usunąć.
Te alu paski i nerki są jakby pomalowany czymś czy coś… to nie chrom. Ja nery mam w bagazniku (same alu części) i wioze do chromowania. Zapytam od razu gościa co z listewkami z grila. Ten lakier jest jak srebrny gruboziarnisty/
Możliwe że ktoś ci to pomalował kiedyś albo wersja nowsza, ja mam grille z roku chyba 80-82 i to wygląda mi na chrom nie na farbę. Szkoda że nie mam makro to bym cyknął.
PS: Chociarz trace wiare powoli jak się mocniej przyglądam
Im więcej patrze tym mniej wiem czy to chrom czy nie ![]()