Pojawila sie ALPINA w naszych szeregach:-)

Chlopaki kilka tygodni temu zarejestrowal sie na naszym forum niejaki kokolino i gdybym sie z nim na gadu nie zgadal to pewnie nikomu by sie nie przyznal :face_with_rolling_eyes: do tego ze jest szczesliwym posiadaczem orginalnej alpinki e24 :exclamation: :exclamation: zreszta juz go sprzedalem to teraz moze sam wiecej powie o swoim nabytku :grinning:

ja bym sie chwalil :slightly_smiling_face:

No no ja też bym chyba niewytrzymał i sie pochwalił - a teraz trzeba właściciela namawiać :laughing:

jo tysz :grinning:

I ja,i ja…

hmm musimy czekac az sie odezwie sam :face_with_rolling_eyes:

moze przesadzilismy i slawa go juz zniszczyla…

A może poprostu niema czy się chwalić :face_with_rolling_eyes:

Oj zadzrość z Was wychodzi :grinning: Ja bym się nie chwalił, aż do czasu jak będzie zrobiona. Powód jest banalny. Z pięknej przygody, jaką jest niewątpliwie posiadanie Alpiny na tym forum zmieniło by się to w ogólną histerię, że ktoś mógł tak zaniedbać rodzunka wśród 6-tek :laughing:

Nie rozumiem… dlaczego ja nie widzę tego tematu w “Forum użytkowników i miłośników”???
Doszedłem tu z linka w “Eksploatacji…” z tematu kolegi Kokolino z pompa paliwa!!!
Ale w dziale nie widzę tematu!
Jakieś jaja normalnie!

A koledze Kokolino gratulujemy Alpiny :slightly_smiling_face:

Taaaaaaaaaaa oryginalna alpina ausstattung :grinning:

Witam wszystkich milosników bmw i nie tylko 6 :wink: mam na imie Krzysiek

Jak Marcin powiedzial jestem posiadaczem 635 CSI Alpina
autko przywiozlem nie dawno z niemiec bo tam sie marnowalo stojac wsród rozbitych i nie kompletnych :frowning: az zal Pupe sciska

cena wyjsciowa autka to 2,5 tys EUR , kolega mi ja nagral który tam mieszka , przyjechalem na miejsce no ale sie okazalo ze z super 6 ktos sobie pozyczyl extra skrecana 17 BBS , rozpórke alpiny , i gwintowane zawiecho ,juz myslalem ze zrobilem sobie wycieczke ,bo kto dal by 2,5 tys Euro za auto które stoi na klockach i do tego to co najfajniejsze zostala wyciagniete , no ale sprzedajacy “turek” , z 2,5 tys eur mówi ze za 1tys by ja sprzedal , hmm pomyslalem :wink: powiedzialem ze dam 700 :wink: bo nie ma kól :wink: , gledzil szprechowal troche :wink: i zgodzil sie , zaplacilem , a na innym zlomie kupilem 4 kola TRX 220/50 VR 390 za 20 EUR z 2 nowymi oponkami :wink: przywiozlem kola do mojej 6 teczki wsadzilem no i odpalilem bo, autko puscilo chmure niebiesko czarna :stuck_out_tongue: stala dluugo chyba bo brudna w silniku liście , lakier matowy srodek nie zniszczony specialnie ale brudny ,zakopcila ,pomyslalem oj silnik zameczony, zagrzalem ja , silnik do totalnej regulacji (zawory ,itd) wydawalo sie ze autko chce bryknac sobie jakies kóleczko no to nie ograniczalem jej i dlem wykrecic kilka kólek w miejscu oczywiscie ;), po tym juz wiedzialem ze 6 i ja bedziemy razem wracac na kolach do polski ;), jechal przedemna kolega,na vabika :wink: .Po przejechaniu 600 km , strzelila 1 opona z tylu , autko oczywiscie zmielilo ja troche :wink: felga cala , ale oponki szkoda ,zostawilem w polsce na stacji Shell jakies 130 km od mojego miejsca zamieszkania , i z zalem wrócilem do domu razem z kolega , zabralem z domu jakies totalnie łyse kolo z e34 :wink: i wrócilem po autko , na szczescie jeszcze tam czekalo na mnie zalozylem kolo i dojechalem spokojnie do domu, od tamtego czasu , czyszcze, rozkrecam , i przywracam po malutku autko do jak najlepszego stanu :wink: zaczolem rozbierac zderzaki , listwy , chromy itp rzeczy i jak widzac bombelek rozdlubywalem go ile sie dalo :stuck_out_tongue: , wycinalem i wspawywalem łatki , łacznie wydlubalem 2 dzióry w komorze silnika srednica ok 5 cm !! 2 w tylnich rantach ok 2 cm , 1 pod listwa progowa i 1 na ok 5 cm pod tylnim zderzakiem w sumie jak na 26 lat to bardzo malo i tak, jak nie liczac tych amortyzatorów które wymienili zawieszenie ,hamulce sa w bardzo dobrym stanie
Srodek czarna skóra od standardowej wersji wyrózniaja dodatkowe 3 zegary ,jak dla mnie nie typowa skrzynia 6 biegowa z 1 do tylu , szybki walek alpiny,filtr KN ??,ogólnie to zwykly motor M30 3,5 tylko dopieszczony fabrycznie ,moc ? niby fabrycznie 260 KM moze z tych 260 zachowalo sie chodz 200 :wink: koników
Nie jechalem specialnie szybko wracajac do polski ale 200km/h ma przy ok 3000-3500 obr,ogólnie to troszke wsciekle autko ;), wczesniej mialem kilak bmw , ale zadna nie byla tak rozbrykana jak ta moze to przez to ze to 6 :wink:
wczoraj kupilem okazyjnie kola do niej 16 cali gwiazda mercedesa i zalozylem , wyglada o niebo lepiej , czeka ja jeszcze malowanie , amortyzatory, podpora waly i uszczelnienie dyfra no i jakis wydech

mysle ze to tyle an temat mojej przygody z 6 ;)brakuje mi kilak czesci w niej glównie zaslepki , i takie pierdolki zglosilem chec kupna tych rzeczy w dziale KUPIE CZESCI mysle ze jak ja wkoncu skoncze to spotkam sie z innymi milosnikami 6 tek :wink:

Dane kontaktowe do mnie to GG 1722746 E-mail Kocur21@interia.pl / bmwE34@poczta.fm

Świetna historia. Dawno nie widziałem tutaj tak długiego postu z tyloma uśmiechami :slightly_smiling_face:

powodzenia zycze i do zobaczenia :slightly_smiling_face:

No to zostaje tylko pogratulować trafnej decyzji. No i już cierpliwie czekać na foty :smiling_imp:

Docent wstaw m-powera i możesz rywalizować z Alpiną w starcie równoległym:)

[quote=“Kokolino, post:12, topic:453”]

Witam wszystkich

Historia taka ze mozna by o niej film nakrecic :wink: tak jak na
POLSACIE idize teraz serial Na wariackich papierach :wink: w roli prawie glównej 6 tka , co do mojej 6 teczki to fotki mam porobione jak ktos jest ciekaw jak autko wyglada przed i w czasie dlubania to piszcie chetnie pokaze a jak skoncze ( mam nadzieje w tym roku :P) to mysle ze na jakims zlocie sie spotkamy , puki co to szukam tych pierdolek których mi brakuje

Że jak ?? - do czego wstawić Mpowera ??

Aktualnie niemam niestety 6 :face_with_rolling_eyes: – a do tego co mam to raczej by się niedało - bo to mół roboczy :sunglasses: ale kiedyś hmyy kto wie…

Wiem, że nie masz, ale jak będziesz miał to se wstawisz.

No oczywiście - wstawie się a potem podejżewam że tradycyjnie byśmy się wstawili :face_with_rolling_eyes: