Chlopaki kilka tygodni temu zarejestrowal sie na naszym forum niejaki kokolino i gdybym sie z nim na gadu nie zgadal to pewnie nikomu by sie nie przyznal
do tego ze jest szczesliwym posiadaczem orginalnej alpinki e24
zreszta juz go sprzedalem to teraz moze sam wiecej powie o swoim nabytku ![]()
ja bym sie chwalil ![]()
No no ja też bym chyba niewytrzymał i sie pochwalił - a teraz trzeba właściciela namawiać ![]()
jo tysz ![]()
I ja,i ja…
hmm musimy czekac az sie odezwie sam ![]()
moze przesadzilismy i slawa go juz zniszczyla…
A może poprostu niema czy się chwalić ![]()
Oj zadzrość z Was wychodzi
Ja bym się nie chwalił, aż do czasu jak będzie zrobiona. Powód jest banalny. Z pięknej przygody, jaką jest niewątpliwie posiadanie Alpiny na tym forum zmieniło by się to w ogólną histerię, że ktoś mógł tak zaniedbać rodzunka wśród 6-tek ![]()
Nie rozumiem… dlaczego ja nie widzę tego tematu w “Forum użytkowników i miłośników”???
Doszedłem tu z linka w “Eksploatacji…” z tematu kolegi Kokolino z pompa paliwa!!!
Ale w dziale nie widzę tematu!
Jakieś jaja normalnie!
A koledze Kokolino gratulujemy Alpiny ![]()
Taaaaaaaaaaa oryginalna alpina ausstattung
…
Witam wszystkich milosników bmw i nie tylko 6
mam na imie Krzysiek
Jak Marcin powiedzial jestem posiadaczem 635 CSI Alpina
autko przywiozlem nie dawno z niemiec bo tam sie marnowalo stojac wsród rozbitych i nie kompletnych
az zal Pupe sciska
cena wyjsciowa autka to 2,5 tys EUR , kolega mi ja nagral który tam mieszka , przyjechalem na miejsce no ale sie okazalo ze z super 6 ktos sobie pozyczyl extra skrecana 17 BBS , rozpórke alpiny , i gwintowane zawiecho ,juz myslalem ze zrobilem sobie wycieczke ,bo kto dal by 2,5 tys Euro za auto które stoi na klockach i do tego to co najfajniejsze zostala wyciagniete , no ale sprzedajacy “turek” , z 2,5 tys eur mówi ze za 1tys by ja sprzedal , hmm pomyslalem
powiedzialem ze dam 700
bo nie ma kól
, gledzil szprechowal troche
i zgodzil sie , zaplacilem , a na innym zlomie kupilem 4 kola TRX 220/50 VR 390 za 20 EUR z 2 nowymi oponkami
przywiozlem kola do mojej 6 teczki wsadzilem no i odpalilem bo, autko puscilo chmure niebiesko czarna
stala dluugo chyba bo brudna w silniku liście , lakier matowy srodek nie zniszczony specialnie ale brudny ,zakopcila ,pomyslalem oj silnik zameczony, zagrzalem ja , silnik do totalnej regulacji (zawory ,itd) wydawalo sie ze autko chce bryknac sobie jakies kóleczko no to nie ograniczalem jej i dlem wykrecic kilka kólek w miejscu oczywiscie ;), po tym juz wiedzialem ze 6 i ja bedziemy razem wracac na kolach do polski ;), jechal przedemna kolega,na vabika
.Po przejechaniu 600 km , strzelila 1 opona z tylu , autko oczywiscie zmielilo ja troche
felga cala , ale oponki szkoda ,zostawilem w polsce na stacji Shell jakies 130 km od mojego miejsca zamieszkania , i z zalem wrócilem do domu razem z kolega , zabralem z domu jakies totalnie łyse kolo z e34
i wrócilem po autko , na szczescie jeszcze tam czekalo na mnie zalozylem kolo i dojechalem spokojnie do domu, od tamtego czasu , czyszcze, rozkrecam , i przywracam po malutku autko do jak najlepszego stanu
zaczolem rozbierac zderzaki , listwy , chromy itp rzeczy i jak widzac bombelek rozdlubywalem go ile sie dalo
, wycinalem i wspawywalem łatki , łacznie wydlubalem 2 dzióry w komorze silnika srednica ok 5 cm !! 2 w tylnich rantach ok 2 cm , 1 pod listwa progowa i 1 na ok 5 cm pod tylnim zderzakiem w sumie jak na 26 lat to bardzo malo i tak, jak nie liczac tych amortyzatorów które wymienili zawieszenie ,hamulce sa w bardzo dobrym stanie
Srodek czarna skóra od standardowej wersji wyrózniaja dodatkowe 3 zegary ,jak dla mnie nie typowa skrzynia 6 biegowa z 1 do tylu , szybki walek alpiny,filtr KN ??,ogólnie to zwykly motor M30 3,5 tylko dopieszczony fabrycznie ,moc ? niby fabrycznie 260 KM moze z tych 260 zachowalo sie chodz 200
koników
Nie jechalem specialnie szybko wracajac do polski ale 200km/h ma przy ok 3000-3500 obr,ogólnie to troszke wsciekle autko ;), wczesniej mialem kilak bmw , ale zadna nie byla tak rozbrykana jak ta moze to przez to ze to 6 ![]()
wczoraj kupilem okazyjnie kola do niej 16 cali gwiazda mercedesa i zalozylem , wyglada o niebo lepiej , czeka ja jeszcze malowanie , amortyzatory, podpora waly i uszczelnienie dyfra no i jakis wydech
mysle ze to tyle an temat mojej przygody z 6 ;)brakuje mi kilak czesci w niej glównie zaslepki , i takie pierdolki zglosilem chec kupna tych rzeczy w dziale KUPIE CZESCI mysle ze jak ja wkoncu skoncze to spotkam sie z innymi milosnikami 6 tek ![]()
Dane kontaktowe do mnie to GG 1722746 E-mail Kocur21@interia.pl / bmwE34@poczta.fm
Świetna historia. Dawno nie widziałem tutaj tak długiego postu z tyloma uśmiechami ![]()
powodzenia zycze i do zobaczenia ![]()
No to zostaje tylko pogratulować trafnej decyzji. No i już cierpliwie czekać na foty ![]()
Docent wstaw m-powera i możesz rywalizować z Alpiną w starcie równoległym:)
[quote=“Kokolino, post:12, topic:453”]
Witam wszystkich
Historia taka ze mozna by o niej film nakrecic
tak jak na
POLSACIE idize teraz serial Na wariackich papierach
w roli prawie glównej 6 tka , co do mojej 6 teczki to fotki mam porobione jak ktos jest ciekaw jak autko wyglada przed i w czasie dlubania to piszcie chetnie pokaze a jak skoncze ( mam nadzieje w tym roku :P) to mysle ze na jakims zlocie sie spotkamy , puki co to szukam tych pierdolek których mi brakuje
Że jak ?? - do czego wstawić Mpowera ??
Aktualnie niemam niestety 6
– a do tego co mam to raczej by się niedało - bo to mół roboczy
ale kiedyś hmyy kto wie…
Wiem, że nie masz, ale jak będziesz miał to se wstawisz.
No oczywiście - wstawie się a potem podejżewam że tradycyjnie byśmy się wstawili ![]()