Witam wszystkich! Adres stronki otrzymałam od Macka i od razu zalogowałam się prosząc o pomoc techniczną w następujących kwestiach; motor w moim BMW 745 kulawo pracuje na benzynie. Podejrzewam, że to wina instalacji gazowej której chcę się pozbyć mimo, że na gazie pracuje ok., tylko jakoś mocy brak. Następną bolączką są hamulce - pedał jakiś miękki no i auto nie hamuje tak jakbym sobie tego życzyła. Jest jeszcze kwestia wyregulowania drzwi kierowcy i naprawy nadmuchów gdyż dmucha tylko na przednią szybę. Aha najważniejsze; coś puka w mechanizmie różnicowym i nie działa elektryka szyb (wyłącznik jest ok.). Co Panowie radzicie? Płci pięknej…
Plci pieknej na tak zroznicowane problemy natury roznej polecam znalezc dobry warszat ktory sie tym wszystkim zajmie oraz szybki demontaz instalacji gazowej z silnika TURBO chyba, ze jakis dobry wielopunktowy wtrysk gazu w co watpie… oraz szybki przeglad glowicy oraz turbiny jesli autko z ta instalacja juz troche jezdzilo.
Koledzy z Warszawy napewno zaraz rzuca adresami oraz numerami telefonu
Pozdrawiam ![]()
Auto posiadam od miesiąca i na gaz patrzeć nie mogę 3.5 TURBO jeździ gorzej od 2.8 naturalnie nie zagazowanej. Dział serwisy przejrzałam, ale kto pyta nie błądzi
Czekam więc na propozycje porządnego warsztatu.
Naszym nadwornym mechanikiem w Warszawie jest Marcin Szturc z warsztatem przy Ostroroga 10a. Jeśli ma zbyt odległe terminy zadwoń do Adasia - numery są w dziale serwis ![]()
Polecam Adasia ![]()
a ja Marcina, warto poczekać, bo cena ok i pewność że robota będzie cacy. (przyznaje się bez bicia, że Adama nie znam, więc (broń Boże) jemu laurów nie odbieram)
Dziękuję za dobre rady ![]()
Do Marcina nie sposób się dostać-brak w ogóle terminów. Poza tym spotkałam się też z opiniami niezadowolenia więc niewiele myśląc zadzwoniłam do Adama. hmm… Troszkę daleko z Łomianek do Ojrzanowa ale za to otrzymałam autko zastępcze (VW Golf…hihihi). Zostawiłam obszerną listę z bolączkami mojej poczciwej babci oraz poprosiłam o ogólny przegląd i wymianę naturalnie za moją zgodą tego co uznają za słuszne. No i najważniejsze! Panowie wymontują instalacje gazową, a feee… Relację z odbioru opiszę w stosownym miejscu. Zaznaczam, że jestem wymagająca i bardzo krytyczna.
jak to prawie kazda kobieta ![]()
zycze powodzenia z autkiem ![]()
szkoda ze moja zona nie ma takiego zamilowania do starszych bmw jak Ty , ona by je z mila checia zlomowala w hucie -fe kobieta
Znajac duet Adam & Tata GMBH mysle, ze bedziesz zadowolana.
Ja mam nadzieje, ze otworza filie na poludniu ![]()
Z przyjemnością, ale…
Myślę, że jak jest zaufanie, czas i przywiązanie do auta, to odległość nie ma znaczenia, żeby powierzyć przegląd i naprawę. Z resztą niektórzy uzytkownicy praktykują takie metody ![]()
dobrze gadasz Adaś, ja do warsztatu mam ze 200km a jak Adaś robił mi przepływomierz to zrobiłem prawie 400. Trzeba tylko znaleźć dobre ręce
Piekności lubią gdy odpowiednie ręce Je dotykają ![]()
Karolino napisz proszę jak już skończysz naprawę. Interesuje mnie np. kwestia nawiewów bo mam dokładnie to samo: co nie włącze to wieje na szybę… o ciepełku na nogi w zimie mogę pomarzyć.
Powodzenia.
W przypadku nawiewów , to prawdopodobnie brakuje wam połączenia między kolektorem , a “kobiałką na jajka”
-pojemnikliem umiejscowionym w podszybiu ;pod kratką ,przy wycieraczkach . Na łączenie składają się gumowy wężyk , trójniczki oraz regulator podciśnienia . Gumowy wężyk przechodzi od kolektora łączy się z pojemnikiem w podszybiu . Ale po drodze u mnie jest "pojedyńczy trójniczek "( kupisz w każdym sklepie zoologicznym posiadającym w ofercie akwaria i wyposażenie do nich ) i trójnik tuż przy samym pojemniku w podszybiu ( kupisz również jak wyzej ) . Pozostaje jeszcze regulator ciśnienia , który umiejscowiony jest za trójnikiem ( tym przy pojemniku w podszybiu ) -oczywiście jest z nim połączony węzykiem , natomiast z regulatora biegnie dalej wężyk do układu sterowania nawiewami . Więć albo brakuje Wam któregoś z tych elementów i trzeba uzupełnić ten układ lub macie wszystko ,ale muszą być przytkane lub zabrudzone ( ja tak miałem i niedawno wymieniłem chociaż wydawały się ok. i teraz działa jak należy ) .
z góry przepraszam za niektóre , dziwne techniczne terminy , ale nie jestem mechaniorem
.
Cześć, Majster… Aż miło przeczytać ![]()
Adaś nie rób siary . jestem codziennie na forum, po kilka razy (takie małe zboczenie) , a mało piszę , bo mało jest o siódemach - pewnie dlatego mają mniej fochów od szustek
![]()
Wiem, wiem…ja tak tylko ![]()