zdecydowałem sie na obszycie środka w skórze. Niestety nie moge dostać jasnych sporsitze w skórze i postanowiłem obszyć. Czy ktoś ma namiary na dziadka który sam pedałuje, jak to Maniek kiedyś opowiadał:) Potrzebuje kogos sprawdzonego i no sensownego cenowo. Jak ktos ma jakieś dobre rady na co zwrócić uwage to będzie miło.
skontaktuj się z MarcinemD, on znalazł jakiś dziadków na pradze, którzy są atrakcyjni cenowo i podobno niezli
wielkie dzieki za info
Dziadkowie są zaj…i ale nieatrakcyjni cenowo. Za obszycie kierownicy życzą sobie 350-400pln.
Też o tym mysle, mam nawet dziadka co sie tym zajmuje od wielu lat jak Ci sie nie śpieszy to moge wysłac numer w marcu, dziadzio mieszka w Wyszkowie na początki 2007 jak z nim rozmawiałem o obszyciu foteli, kanapy i boczków w 6 to powiedział mi ok 3-3,5 tys ze skórą.
Dobra cena :u:
czena bardzo dobra, pytanie jakiej jakości skóra. po obszyciu może być cacy, usiądziesz ze dwa razy i ze skóry zrobi sie worek powyciągany. Ale czekam na info. Temat napewno jakąś chwile poczeka. Choc chce do lata obrać kirunek.
Ja mam gościa w Piasecznie. Jerzy Lenart - 022 756 94 22. Sam nie robiłem, ale widziałem i słyszałem niezłe opinie.
Tapicerkę do Warszawy wycenił na 3000zł - robocizna. Całe wnętrze bez kanap.
Całe wnętrze, a co tam poza kanami jest??? Kawałek boczków i podsufitka!!! Zaczynam sie marszczyć, bo włosów juz nie mam żeby coś wypadało. Ale oczywiście zadzwonie i sprawdze.
mam podobny dylemat … chciałbym obszyć moje recaro w to samo co miałem … ale materiał jest niedostępny w ASO … pozostaje skóra lub alkantara … lub to z tym…
Czy naprawdę nie jest oryginalnby dostepny materiał w bmw.
Paweł ty miałes taką samą tapicerkę …jak ja …przechodzisz na skóre ??
Dałem do tapicera u nas w Koszalinie … www.tapicer.koszalin.pl … gość mi zawołał za robociznę ok 850 zł + materiał …
Po pierwsze w chce zmienić zwykłe tapczany na sportzitze. To podstawowa sprawa. A po drugie lubie skóre… . Mam jeszcze pokuse nie co zaszaleć poza fotelami, ale co z tego wyjdzie, czas pokaże
Moje fotele są w sumie w bardzo dobrym stanie, poza tym ze sprałem z nich troche meszek.
heh mamy ten sam materiał … czy wiesz jak on się nazywa … a może przeslij mi swój vin na priv to może pod twoje auto uda się mi sie skołować z aso tapicerke … bo pod mój vin podobno nie osiągalne … ale ja nawet nie wiem tan materiał jest nazwany ![]()
mam cisnienie na oryginał … bo jakoś na skórach robie sie mokry w miejscach “styku” ![]()
a może uchowała Tobie sie karteczka z pod tylnym kubełkiem … tam było zakodowane wyposażenie… ![]()
Paweł gdzieś na Tamce, jak chcesz poszperam i znajdę, jest specjalistyczny sklep ze skórami, można kupić też oryginał BMW - w płachtach z całego zwierza. Kupowałem przed laty, jak zmieniałem skórkę w E30 325 cabrio.
w Poznaniu też taniej, ja wymieniałem boczki z lakierowaniem skóry 350 zł, a foteliki masz na allegro ![]()
Helmut, a czy jest szansa zebyś dopytał typa ile by chciał za cały srodek?? Robocizna, skóre chyba sam bede szukał.
Filip poszperaj… ![]()
Prosz:
http://studiogama.com.pl/index5.php
Bierz niemieckie, ciut droższe ale (jak) oryginalne ![]()
Potarguj się trochę, powiedz że podeślesz jeszcze paru kumpli na zakupy ![]()
W załączniku foto, jak to wyglądało po uszyciu.
Odnajdę namiary wieczorkiem na tamtą manufakturę z pedałującymi kobitkami (Wawa).
panowie aaa na co zwracać uwagę przy doborze skóry … mój tapicer twierdzi że lepsze są niemieckie niż włoskie (tansze) …i poleca niemieckie … ale jak poznać które to które i czy msie kierować przy doborze
:??:
Marek, dobry fachman nie powinien Cię zrobić w konia, co do skóry z Niemca czy z Włoch.
Z tego co się orientowałem drążąc temat, lepszej jakości są skóry z całego “zwierza” (np. 2 szt ) niż z “rolki” na mb, jak tak kupowałem przynajmniej.
Absolutnie nie kupować świńskiej, tylko cielęcą.
A propos, pamiętacie ten dowcip-ogłoszenie z branży mięsnej: “Polaków do rozbioru świn z niemieckimi papierami przyjmę” ![]()
Wracając do tematu, przy całym zwierzu oczywiście odpada trochę skrawków, bo nie jest to cięte z rolki.
No i uważać na tapicera, bo może spieprzyć najlepszy materiał.
Paweł - tu są obiecane namiary na magika, co mi obszywał Sportsitze:
dzieki dzieki za info, wszystko sprawdze. Mam ciotke która jest kaletnikiem i w skórach siedzi od lat. Powinna wiedzieć co dobrać i jak. pomimo ze zajmuje sie raczej galanterią. Jak cos sie dowiem odrazu pisze…