Zamieszczam link do poradnika napisanego przez Radość ze zdjęciami i dokładnym opisem
http://gotivo.com/wycieraczki/
Mi się podoba, mam nadzieję że się przyda ![]()
Bardzo mi sie podoba,powinno byc tego wiecej na rózne tematy , Radziu bravo
W moim 6 uzywanie wycieraczek wymaga juz naprawde stalowych nerwow i cyrkowych umiejetnosci, mialem wlasnie w weekend zmieniac na nowo zakupiony siln i i calutenki mechanizm , bo ma troche luzow na oskach. WIdze jednak , ze najpierw zrobie to co w opisie bo moze wymiana silnika nie bedzie konieczna ![]()
Malo tego w E28 do niedawna wycieraczki chodzily jak nalezy a ostatnio kilka razy nagla stanely sobie w polowie szyby na chwile - czyzby ten sam problem w zarodku…
Jescze nie wiem czy zaskutkuje ale juz na wszelki wypadek Brawo - Radosc
Bardzo fajne, chwali się, też przetestuję sposób u siebie, żeby tak każdy był tak sumienny i dokładny i przy każdej naprawie robił fotki i opis. Ps. ale najpierw wymienię nakrętkę którą ukręciłem przy regulacji zaworków ![]()
PROFESJONALNA ROBOTA ![]()
Jasno i konkretnie, dodałbym jeszcze przeczyszczenie styków w przekaźniku, gdyż przy szarpanu wycieraczek nadpalają się ów styki.
Bardzo ciekawe, aczkolwiek u mnie przyczyną było coś innego ![]()
brawo radosc - czekamy na nastepne porady ![]()
Niestety link nie dziala, moze lepiej to zamiesciec na forum
Też mi się nie otwiera właściwa strona, a problem chyba ten sam - wycieraczka parkuje w losowo wybranym miejscu.
panowie, poszukam i znów opublikuje!
Przez chwile myslalem ze zostalo na nowo opublikowane a tu jakis szajs wyskakuje po linku.
Uff znalazłem
Gdzieś w czeluściach starych dysków. Zakręcę to później do pdf’a, może dodam jeszcze kilka tricków i DIY dotyczących E24 ![]()
Radosc a czy nie istnieje mozliwosc zatarcia sie tego “sworznia” (tego z wileoklinem) na ktorym osadza sie ramie wycieraczek? Bo on chyba jest lozyskowany w tuleji z brazu samosmarnego albo mosiadzu?!
ja miałem taki przypadek w kilku samochodach
Pewnie możliwe, w moim wypadku, w mniej więcej 10 szóstkach które miały problemy z parkowaniem i w których czyściłem to ustroństwo nie występowały żadne inne problemy. Nie trafiłem również nigdy na inne problemy z wycieraczkami w e24.
To ja chyba zajrze u siebie tak profilaktycznie, bo niby parkuja dobrze ale jakos wolno dzialaja…przynajmniej tak mi sie wydaje.
pozdro
Dzieki Radku, jutro sam sprawdzę co się dzieje z moimi wycieraczkami, super instrukcja !!
U mnie problem z parkowaniem… więc chyba widzę przyczynę.
Dzięki.
Dzieki, a ja zabieralem sie do tego jakby to byla wyprawa w kosmos:) lekka sprawa
szkoda ze linki nie dzialaja , u mnie jest problem ze na najwolniejszym biegu na chwile przystaja i chodza anemicznie , jak mozna dajcie aktualny link ..